Champignonsoep

Print Friendly, PDF & Email

Altijd lekker, een soepje! Binnen een half uurtje heb je een smakelijk glutenvrij kommetje soep op tafel.

Wat heb je nodig:
2 uien
450 g champignons
50 g boter
crème fraîche, bekertje a 125 ml
1 el bloem (bijv. Schar mix B, Lisa's choice )
2 kippenbouillontabletten

Wat moet je doen:
Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend 5 min. mee. Roer de crème fraîche door het paddenstoelenmengsel en strooi daarna de bloem erover. Even goed doorroeren.

Schenk er 1 liter water bij, verkruimel de kippenbouillon-tabletten erin en breng het geheel aan de kook. Laat zachtjes 10 min. met de deksel op de pandoorkoken.

Houd je van een ‘gladde' soep, pureer deze dan met de staafmixer. Of laat je champignons heel, het is aan jou!

Breng de soep met peper en zout op smaak. 

Erg lekker met een sneetje focaccia.

Champignonsoep

Eet Smakelijk!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *