Categorie: Voorgerecht

Salade van gerookte zalm en avocado

Simpel, lekker en het vult goed deze salade van gerookte zalm en avocado. Wat heb je nodig voor 2 personen: 1 rijpe avocado wat gerookte zalm naar smaak 1/2 rode uitje 1/2 limoen beetje bieslook 2 eetlepels Philadelphina Wat moet je doen: Snijd de avocado en de ui in kleine...

Lekkere recepten voor een glutenvrij kerstdiner #decemberglutenvrij 2014

Elke dag, van 1 december tot en met 31 december, schrijft er iemand een leuke blog over de maand december. Vandaag mag ik dan eindelijk mijn #decemberglutenvrij blog plaatsen. Voor wie mijn blog (en mij) niet kent, even een korte introductie. Ik ben Denise, 30 jaar en moeder van...

Rode Wortelsoep met Turkse Yoghurt

Deze wortelsoep geeft wel een heel leuk kleureffect en is nog lekker ook! Wat heb je nodig: 600 gram Regenboog wortelmix 1 ui 3 salieblaadjes 100 gram Dore aardappelen 4 eetlepels Turkse Yoghurt 2 groente bouillon blokjes 1 eetlepel olijfolie (peper en zout naar smaak) Wat moet je doen: Snipper de...

Ge­po­cheer­de peertjes met ho­ning en gor­gon­zo­la

Een verrassend lekker voorgerecht zijn deze gepocheerde peertjes. Het klinkt ingewikkeld, maar dat is het zeker niet! Wat heb je nodig: 4 handperen ¾ liter droge witte wijn 100 g gorgonzola (Ballarini) 1 el vloeibare honing Wat moet je doen: Schil de peren en halveer ze. Haal met een...

Stoofpeertjes

Het is een lekker, makkelijk en een glutenvrij recept: Stoofpeertjes! Ik vind ze heerlijk! Mijn man en kinderen overigens ook! Ze zijn lekker als bijgerecht en zeker bij het Kerstdiner mogen ze niet ontbreken. Wat heb je nodig: 9 stoofpeertjes 100 ml rode wijn Kaneelstokje 60 gr suiker Schil...

Het is tijd om te borrelen, met heerlijke glutenvrije Tapas!

Tapas zijn toch wel echt een lekkere zaterdag of zondag hap! Ook als je iemand op bezoek krijgt die glutenvrij is, is het prima te doen om glutenvrije tapas te maken/kopen. Mijn moeder had allemaal lekkers voor ons klaargezet: Boerenbrie (AH) Fourmet d'Ambert 50+ (AH) Kaasuienbrood Ambachtelijke zeezout &...

Champignonsoep

Altijd lekker, een soepje! Binnen een half uurtje heb je een smakelijk glutenvrij kommetje soep op tafel. Wat heb je nodig: 2 uien 450 g champignons 50 g boter crème fraîche, bekertje a 125 ml 1 el bloem (bijv. Schar mix B, Lisa's choice ) 2 kippenbouillontabletten Wat moet je doen:...

Romige Preisoep

Wat heb je nodig voor deze lekkere romige preisoep: 1 el roomboter 2 grote preien (ca. 400 g) 1 teentje knoflook, fijngesneden/geperst 3 grote aardappelen, geschild en in blokjes 2 groentebouillontabletten 1 bekertje zure room (125 g) Was de prei en snijd in ringen. Verhit de boter in een...