Semifreddo recept met nougat en pecannoten
Bekijk het glutenvrije assortiment van: Bol.com | Albert Heijn
Semifreddo recept met nougat en pecannoten. Dit is een makkelijk nagerecht dat je snel en goed kunt voorbereiden.
Wat heb je nodig voor dit super lekkere semifreddo recept:
1 liter Hertog Slagroomijs (of ander zeer zacht ijs)
250 gram mascarpone
70 gram pecannoten
200 gram nougat
Wat moet je doen:
Haal het ijs 5 minuten van te voren uit de vriezer. Hak ondertussen de pecannoten en de nougat grof. Meng in een kom het zachter geworden ijs met de mascarpone, de pecannootjes, en de nougat.
Bekleed een cakevorm (liefst siliconen) met plasticfolie en doe het mengsel hierin.
Laat de semifreddo minstens 4 uur stevig en snijdbaar worden in de vriezer.
Serveer het in plakjes. Eventueel kun je er nog deze heerlijke karamelsaus bij serveren!
Dit gerecht is onderdeel van ‘Lekkere recepten voor een glutenvrij kerstdiner’ en geplaatst voor #decemberglutenvrij 2014