
Kwarktaart Aardbei
Domino's Glutenvrije Pizza
Glutenvrij bestellen bij Albert Heijn
Op een groep op Facebook zag ik dit idee langs komen, een kant en klaar pakket voor kwarktaart. De bodem die in de verpakking zit is uiteraard met gluten, maar je kunt deze prima vervangen door een ander glutenvrij koekje. Overigens vind ik de bodem meestal een beetje dun, ik gebruik vaak wat meer koekjes en roomboter dan nodig is volgens het recept.
Wat heb je nodig:
AH kwarktaartpakket of dr Oetker kwarktaartmix zonder bodem
50 gram roomboter (70 gram)
400 ml water
500 gram kwark
250 ml ongezoete slagroom
springvorm 22-24 cm
200 gram glutenvrije koekjes, bijv, Butterkeks van Schar (250 gram)
Wat moet je doen:
Maak van de glutenvrije koekjes fijn, in de keukenmachine of met de staafmixer. Smelt de roomboter in een steelpan of in een kom in de magnetron. Voeg de kruimelmix toe en roer dit goed door elkaar.
Leg het vel bakpapier over de springvormbodem en sluit de springvorm. Bedek de bodem van de springvorm met de kruimelmix en verdeel gelijkmatig.
Doe 400 ml water in een beslagkom en voeg de kwarktaartmix toe. Klop met een mixer (hoogste stand) ca. 3 min. glad en luchtig. Voeg de kwark en de slagroom toe en meng dit ca. 1 minuut met een mixer.
Verdeel het mengsel over de bodem en maak de bovenkant egaal. Laat de taart min. 1 uur opstijven in de koelkast.
Eventueel kun je de taart nog versieren met slagroom en aardbeien.
Hey, deze kwarktaart ziet er heerlijk uit, maar ik zie nu op de site van de AH dat de Ah kwarktaart pakket glutten bevat? Klopt dit
Ja dat klopt, ik heb de mix voor de kwarktaart gebruikt en het zakje voor de bodem niet. Voor de bodem gebruik ik andere koekjes. Zie hierboven het recept wat ik gebruik 😉
en voor een iets minder calorierijke versie…
gewoon wat koekjes op de boden leggen (wat er toevallig is, lange vingers of cookies van happy kitchen zijn hier favoriet).
in een mixer kom 2 zakjes (1 pakje) klop klop met 2x 80 ml melk opkloppen.
in een bakje water 8 blaadjes gelatine laten weken.
fruit klaarzetten (vers of blik)
een bakje van 500 ml kwark door de klop klop mixen, dan de gelatine uitknijpen en in steelpannetje doen met beetje sap, dat op het gas verwarmen tot de gelatine opgelost is, mix het dan door de kwark.
roer tot slot het fruit door het mengsel en doe het in de taartvorm.
Laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast en versier het eventueel nog wat voor het opdienen, eet smakelijk!