Kwarktaart Aardbei

Print Friendly, PDF & Email

Op een groep op Facebook zag ik dit idee langs komen, een kant en klaar pakket voor kwarktaart. De bodem die in de verpakking zit is uiteraard met gluten, maar je kunt deze prima vervangen door een ander glutenvrij koekje. Overigens vind ik de bodem meestal een beetje dun, ik gebruik vaak wat meer koekjes en roomboter dan nodig is volgens het recept.

Wat heb je nodig:
AH kwarktaartpakket of dr Oetker kwarktaartmix zonder bodem
50 gram roomboter (70 gram)
400 ml water
500 gram kwark
250 ml ongezoete slagroom
springvorm 22-24 cm
200 gram glutenvrije koekjes, bijv, Butterkeks van Schar (250 gram)

WP_20141005_002

Wat moet je doen:
Maak van de glutenvrije koekjes fijn, in de keukenmachine of met de staafmixer. Smelt de room­bo­ter in een steel­pan of in een kom in de magnetron. Voeg de kruimelmix toe en roer dit goed door el­kaar.
Leg het vel bak­pa­pier over de spring­vormbo­dem en sluit de spring­vorm. Be­dek de bo­dem van de spring­vorm met de kruimelmix en ver­deel ge­lijk­ma­tig. 
Doe 400 ml wa­ter in een be­slag­kom en voeg de kwark­taart­mix toe. Klop met een mixer (hoog­ste stand) ca. 3 min. glad en luch­tig. Voeg de kwark en de slag­room toe en meng dit ca. 1 mi­nuut met een mixer.
Ver­deel het meng­sel over de bo­dem en maak de bo­ven­kant egaal. Laat de taart min. 1 uur op­stij­ven in de koel­kast.

WP_20141005_008 WP_20141005_013

Eventueel kun je de taart nog versieren met slagroom en aardbeien.

3 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *