Spruitjes met spekjes en port salut en aardappeltjes met raclette

Bekijk het glutenvrije assortiment van: Bol.com | Albert Heijn

Print Friendly, PDF & Email

Ik houd wel van een lekker bordje spruitjes, zo ook mijn man en meiden! Graag eten wij daar wat gebakken aardappeltjes bij met raclette.

Wat heb je nodig:
Voor de spruitjes:
500 gram spruitjes
Gerookte ontbijtspek (AH)
Nootmuskaat
Roomboter
Zout
(Port Salut)

Voor de aardappeltjes:
Zak krieltjes
Emmi raclette

Wat moet je doen:
Snij de onderkant van de spruitjes eraf, verwijder eventueel een paar losse blaadjes en was ze goed af. Zet ze op in ruim water, voeg wat zout toe en kook ze 10 tot 13 minuten. Giet ze af, doe er een klontje boter door en wat nootmuskaat.
Snij de gerookte ontbijtspek in reepjes en bak ze even in een koekenpan. 
Snij de port salut ik blokjes en verdeel deze samen met de spekjes over de spruitjes. Direct serveren (anders loopt de port salut erg uit!)

Verwarm de oven op 180 graden. Bak de krieltjes in een koekenpan, leg ze vervolgens in een ovenschaal en verdeel de raclette kaas erover. Zet ovenschaal met krieltjes in de oven en laat de kaas mooi smelten in ongeveer 15 min.

20141202_185926

Zelf heb ik de port salut weg gelaten toen ik ook de krieltjes met raclette had gemaakt. Ik vond het toen een beetje ‘to much’. Maar het is zeker een aanrader, spruitjes met spekjes en port salut!

Dit gerecht is onderdeel van ‘Lekkere recepten voor een glutenvrij kerstdiner’ en geplaatst voor #decemberglutenvrij 2014

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *