Rijstwafels met Kafferkoren

Bekijk het glutenvrije assortiment van: Bol.com | Albert Heijn

Print Friendly, PDF & Email

Gelukkig leren we allemaal van elkaar, zo werd ik in de FB groep ‘Coeliakie bij kinderen, Kinderen met Coeliakie’ erop gewezen dat boekweit alleen glutenvrij is als deze gecertificeerd is (ik wist dit niet, ik dacht dat dit alleen voor haver gold). 

De informatie die je hieronder vindt in het zwart is dus niet juist!

Rijstwafels Meergranen van Jumbo bevatten boekweit en zijn dus niet glutenvrij. Er staat geen glutenvrij logo bij, de mogelijkheid dat ze ‘besmet’ zijn is dus heel groot. 

Mijn excuses voor het verschaffen van verkeerde informatie!

Vriendelijk groeten,
Denise 

 

 

Ik was bij een vriendin en zij had deze rijstwafels van Jumbo thuis, Meergranen Rijstwafels. Dat er op de verpakking ‘meergranen’ stond, deed mijn wenkbrauwen een beetje doen fronzen. ‘Meergranen’, daar krijg ik toch een beetje glutenjeuk van. Dus dan maar etiket lezen…..

Rijstwafels

En daar gingen mijn wenkbrauwen nog meer van omhoog…..

Ingrediënten
Rijst
maïskorrels
boekweit 5,0% 
kafferkoren 4,5%
bruin lijnzaad 3,5%
gierst 2,0%
zeezout

Kafferkoren uhhhh, wat is dat? Mijn dochters stonden inmiddels aan mijn armen te trekken, want zij hadden wel trek in een lekker rijstwafeltje, maar van kafferkoren, daar had ik nog nooit in mijn (glutenvrije) leven van gehoord.

Dus toch maar even gaan googlen…

Daar kwam ik een leuk artikel tegen van Mirjam – ikbenglutenvrij.nl – over Sorghun oftewel kafferkoren. En dat dit, jawel, glutenvrij is 😀

Ik heb mijn meiden blij kunnen maken met een lekker meergranen rijstwafeltje met kafferkoren 😉

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *