Kaasuienbrood

Bekijk het glutenvrije assortiment van: Bol.com | Albert Heijn

Print Friendly, PDF & Email

Er zijn dingen die je niet even in de supermarkt kunt kopen….zoals kaasuienbrood. Voor een gezellig avondje kaasfonduen heb ik een poging gewaagd dit te maken. Het was een experiment en het smaakte nog lekker ook!

Wat heb je nodig:
440 gram lauwwarm water
20 gram olijfolie
8 gram suiker
4 gram zout
500 gram Le Poole Rimboe Bruin Broodmix
4 gram gist
100 gram geraspte kaas
2 kleine uien in stukjes (rood en gewoon)
Italiaanse kruiden (naar smaak)

Je kunt natuurlijk gewoon de broodmix gebruiken die je altijd gebruikt en vervolgens de kaas, uien en Italiaanse kruiden toevoegen….

Of je gebruikt mijn recept voor kaasuienbrood πŸ˜‰

Wat moet je doen:
Gebruik het bakblik van de broodbakmachine, voeg het water, de olijfolie, de suiker, het zout, de broodmix en het gist toe (op deze volgorde). Zet de broodbakmachine aan zodat deze gaat kneden en voeg vervolgens de kaas, uien en Italiaanse kruiden toe.

Al vrij vlot begint het heerlijk te ruiken in huis….!

En na 3 uur heb je een heerlijk warm kaasuienbrood. Ik had het brood een uur laten afkoelen en was nog warm van binnen. Schrik dan niet (ik deed dat dus wel….) als je gaat snijden. Het lijkt erop dat je brood mislukt is en er klonten in je brood zitten, maar dat is de geraspte kaas. (suf heh van mij dat ik dat niet door had!!! LOL)

 IMAG1032

Mijn meiden moesten uiteraard even proeven! Ze zijn er helemaal weg van.

IMAG1033

Erg lekker bij de kaasfondue, of met een lekker stukje brie of gewoon met smeerkaas erop (zoals mijn meiden dat zo lekker vonden). Of wat dacht je van bij de soep…! 

Genoeg ideeΓ«n om het snel weer te maken πŸ˜€

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *