Glutenvrije Pepernoten / Kruidnoten – Welke zijn het lekkerst?

Bekijk het glutenvrije assortiment van: Bol.com | Albert Heijn

Print Friendly, PDF & Email

Er zijn veel verschillende glutenvrije pepernoten te koop op dit moment. Ik heb ze even op een rijtje gezet, de merken die ik ken en op heb. Welke glutenvrije pepernoot is het lekkerst? Ik let op de smaak, of de pepernoten krokant, hard of zacht zijn, hoe erg de pepernoten kruimelen en natuurlijk de prijs.

Kruidnoten van Consenza:

glutenvrije pepernoten van ConsenzaZe zijn best lekker, maar ze gaan heel erg snel kruimelen. Dat kun je ook wel heel goed zien op de afbeelding. Ze zijn o.a. te koop bij Albert Heijn voor €2,99. Bij Glutenvrijewebshop voor €2,79 en Ruttmans voor €2,95 a 150 gram (nu nog niet te koop)

Le Poole’s kruidnootjes:

Glutenvrije pepernoten van Le Poole: De Le Poole KruidnotenDeze zijn te koop in hun webshop. Ze smaken goed en zijn erg luchtig. €4,15 per 200 gram.

Pepernoten van FreeOf:

Glutenvrije pepernoten van FreeOfDeze kruidnoten zijn heel erg lekker en vallen vooral niet uit elkaar (zoals die van Consenza en Roley’s). Ze even duur als de Consenza kruidnoten 😀 €2,99 voor 200 gram. Te koop bij De Natuurwinkel.

Pepernoten van Van Delft de Pepernoten Fabriek:

Glutenvrije en glutenvolle pepernoten van Van Delft
Links glutenvrije, rechts glutenvolle

Deze pepernoten smaken erg goed, de structuur is zoals de meeste glutenvrije pepernoten, een beetje aan de droge kant. Maar ze smaken zeer goed. Volgens mijn man (die wel gluten eet) was er vrijwel geen verschil tussen de glutenvrije en de glutenvolle pepernoten van Van Delft. Je kunt ze online kopen of in een van de pop-up stores voor €4,- per 200 gram.

Roley’s Pepernoten:

Roley's glutenvrije pepernotenOp de afbeelding kun je het nu niet zien, maar ze verkruimelen erg snel. Ze zijn wel lekker, maar een beetje aan de dure kant, ik dacht €3,69 per 100 gram o.a. te koop bij De Natuurwinkel.

Zelfgemaakte glutenvrije pepernoten

Je kunt ze natuurlijk ook lekker zelf maken, bekijk hier het recept wat ik gebruik.
zelfgemaakte glutenvrije pepernoten

Voor mij zijn de glutenvrije pepernoten van FreeOf de winnaar :). Eet Smakelijk!
20151028 (6)
Groetjes,
Bakpiet

(dit bericht is bijgewerkt op 27-09-2017)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *