Regenboog Brownie Taart

Bekijk het glutenvrije assortiment van: Bol.com | Albert Heijn

Print Friendly, PDF & Email

Deze regenboog brownie taart is echt te lekker!!! De taart zelf is heel gemakkelijk te maken, het enige waar je wat geduld voor moet hebben is het op kleur leggen van de M&M’s (lol)

? Regenboog Brownie Taart ? - GlutenvrijeBlog.nl

Wat heb je nodig voor de glutenvrije regenboog brownie taart:

200 gram pure chocolade
200 gram boter
150 gram suiker
5 eieren
2 eetlepel glutenvrij (rijst) meel

Voor de topping:

Zakje botercreme van Jumbo
100 gram zachte roomboter
125 ml koude melk
paar eetlepels Droste Cacao poeder

grote zak M&M’s

Wat moet je doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom. Snij ook de boter in kleine stukjes zodat het makkelijker smelt en doe dit bij de chocolade. Laat het geheel in de magnetron (ongeveer 1 minuut en 20 seconden, hangt af van je magnetron, het beste is om elke 20 seconden te kijken hoe het gaat) smelten zodat je het goed door elkaar kunt roeren en er na het roeren een glad mengsel ontstaat. Je kan de chocolade en de boter natuurlijk ook au bain marie laten smelten.

Voeg de suiker toe en mix het goed. Voeg de 5 eieren 1 voor 1 toe en blijf ondertussen mixen. Tot slot voeg je de (rijst)meel toe en mix nog een keer goed zodat je een mooi egaal en glad mengsel krijgt.

Leg wat bakpapier in de springvorm (22 a 24 cm) en zorg ervoor dat je springvorm geen spleten heeft, anders loopt het er tussen uit (wat ik zelf een keer heb gehad met een nieuwe springvorm 🙁 )

Giet het mengsel in de springvorm en zet hem 22 minuten in de oven. (Lijkt het midden van de taart nog te zacht, laat de taart dan nog een paar minuutjes in de oven)

Haal de taart voorzichtig uit de vorm en laat hem afkoelen.

 

De topping

Het hele zakje botercreme is best veel. Maak de helft of gebruik het voor iets anders 😉 Ga je toch voor het hele zakje… Maak dan de botercreme klaar volgens de verpakking: Mix 100 gram boter met de 125 ml melk en het zakje botercreme, voeg hier vervolgens een paar schepjes cacaopoeder bij om op kleur te maken.

Smeer een laagje botercreme op de taart wanneer deze afgekoeld is.

 

De regenboog

En dan het leukste werkje…. sorteer de M&M’s op kleur en maak er een leuke vorm van!

? Regenboog Brownie Taart ? - GlutenvrijeBlog.nl ? Regenboog Brownie Taart ? - GlutenvrijeBlog.nl

Klaar?!

Deze prachtige en vooral lekkere regenboog brownie taart is klaar om op de foto te gaan…. uhhh ik bedoel om op te eten hahah!!!!!

? Regenboog Brownie Taart ? - GlutenvrijeBlog.nl

Eet smakelijk!!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *