Le Poole Rimboe Bruin

Print Friendly, PDF & Email

Ja het is echt zo. Dit is de aller lekkerste glutenvrije bruine boterham die er bestaat! De bakmix van Le Poole Rimboe bruin is een echte aanrader. Op de NCV Dag in Vianen hadden mijn dochter Lisa en ik twee broden, Rimboe bruin en Woestijn witbrood, mee gekregen van een aardige meneer van Le Poole.

Hier de lege zakjes ;)
Hier de lege zakjes 😉

Dit smaakte ons zo goed dat wij naar een verkoopzaterdag van Le Poole zijn geweest. Hier hebben lekker ingeslagen! Ook had ik toen een 5 kilo zak Rimboe Bruin broodmix meegenomen. 

Ik was niet zo'n broodbakmachine fan, dus die zak lag inmiddels al 3 maanden in de kast. Maar terug gekomen van vakantie, besloot ik die zak maar eens open te maken!

Ik heb geen glutenvrije stand erop zitten. Maar ik meende mij te herinneren, dat je een lang bakprogramma moest gebruiken. De eerste stand bij mij is 3 uur. Ik had nog 4,5 kilo over, dus proberen kon ik wel.

Na drie uurtjes gewacht te hebben (gelukkig hing er tussentijds al een heerlijke geur in mijn keuken en woonkamer) konden we m er dan eindelijk uithalen. 

En hier het resultaat:

WP_20140903_001 WP_20140903_002

Helemaal top! Al zeg ik het zelf!

WP_20140903_004

Even af laten koelen en je hebt een super lekkere boterham. Net een ouderwetse echte, maar dan glutenvrij!

Wat heb je ervoor nodig:
440 gram lauwwarm water
20 gram olijfolie
8 gram suiker
4 gram zout
500 gram Le Poole Rimboe Bruin Broodmix
4 gram gist

Voor een zachte korst laat je het brood afkoelen op een rooster met een theedoek erover.Voor een krokante korst laat je het brood afkoelen op alleen een rooster.

Geniet!!!!

3 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *