Glutenvrije Paasstol / Paasbrood

Print Friendly, PDF & Email

Deze heerlijke glutenvrije paasstol / paasbrood mag niet ontbreken tijdens jouw Paasontbijt.

GlutenvrijeBlog - Glutenvrije Paasstol PaasbroodWat heb je nodig om deze glutenvrije paasstol te maken:
250 gr Le Poole Rimboe bruinmix (of Glutafin La Farina)
2 gram zout
1 zakje vanille suiker
4 gram gist
1/2 el fiberhusk
1 tl kaneel
100 ml heet water
100 ml soya kookroom
1 el vloeibare boter
1 el kwark

50 gram rozijnen (of de foto heb ik 50 gram gebruikt, dit vond ik achteraf wat weinig, volgende keer ga ik voor 100 gram rozijnen!)

150 gram spijs
1/2 geklopt ei


Hoe maak je een glutenvrije paasstol:
Zet de oven op 50 graden.

Meng alle droge ingrediënten. Voeg de soya kookroom, het hete water, de vloeibare boter en de kwark bij de droge ingrediënten en mix alles met kneedhaken tot een glad beslagje/deeg.

GlutenvrijeBlog - Glutenvrije Paasstol Paasbrood (1)Maak het spijs los en voeg een half geklopt ei toe en maak er een mooie rol van.

GlutenvrijeBlog - Glutenvrije Paasstol Paasbrood (2)Het deeg kun je op een stuk huishoudfolie leggen en plat maken, tot ongeveer 1 cm dikte. Vervolgens leg je de rol spijs erop en vouw je alles samen.

GlutenvrijeBlog - Glutenvrije Paasstol Paasbrood (3)GlutenvrijeBlog - Glutenvrije Paasstol Paasbrood (4)Laat de stol vanuit het folie voorzichtig op de bakplaat (met bakpapier) rollen.

GlutenvrijeBlog - Glutenvrije Paasstol Paasbrood (5)In de oven mag de stol 45 minuten rijzen op 50 graden.

Zodra de stol mooi gerezen is zet je de oven op 180 graden en bak je deze in 60 minuten af. Na 40 minuten heb ik een stuk alufolie op de bovenkant gelegd, omdat ik de stol niet te bruin wil hebben.

GlutenvrijeBlog - Glutenvrije Paasstol Paasbrood (6)Haal de stol uit de oven en bestrijk de stol met wat boter voor een mooi glanzend effect 😉

GlutenvrijeBlog - Glutenvrije Paasstol Paasbrood (7)Laat de stol even afkoelen en strooi wat poedersuiker op de bovenkant.

GlutenvrijeBlog - Glutenvrije Paasstol PaasbroodFijne Pasen!

4 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *