Zachte Glutenvrije Bolletjes
Bekijk het glutenvrije assortiment van: Bol.com | Albert Heijn
Voor het schoolontbijt met Pasen moest ik voor mijn meiden een paashaantje bakken. Het recept voor de paashaantjes was zo lekker dat ik er gewone zachte glutenvrije bolletjes van heb gemaakt π π
Ik kan deze zachte glutenvrije bolletjes echt aan iedereen aanraden. Tjonge wat zijn deze lekker!!!
Wat heb je nodig:
250 gram broodmix Le Poole Woestijnmix
1β2 tl zout
2 tl suiker
4 gr gedroogde gist
1β2 el fiberhusk
100 ml heet water
100 ml soya kookroom
1 el vloeibare boter
1 el kwark
scheutje zonnebloemolie
Wat moet je doen:
Zet de oven op 50 graden en plaats een bakje met water onder in de oven. Meng alle droge ingrediΓ«nten door elkaar.
Voeg de soya kookroom en het hete water in een maatbeker en voeg dit bij de droge ingrediΓ«nten, voeg vervolgens de vloeibare boter erbij en mix alles met kneedhaken tot een glad beslagje/deeg. Voeg als laatste nog de kwak toe en mix alles nog even kort.
Maak je handen vet met de vloeibare boter en verdeel het deeg in bolletjes (bijv. 10 stuks) Leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Leg ze goed uit elkaar, want ze worden een stuk groter.
Vet de bolletjes deeg in met wat zonnebloemolie.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Leg op het rooster een vochtige doek en schuif dit rooster op de bovenste richel in je oven. Laat de oven niet aanstaan, maar zet deze uit. Laat de bolletjes nu 30-45 min rijzen.
Als ze klaar zijn met rijzen en ongeveer twee keer zo groot zijn, kun je de oven op 165 graden (hetelucht) zetten en 25-30 min laten bakken.
Laat ze even afkoelen en je hebt heerlijke glutenvrije zachte bolletjes :))))
Eet smakelijk!
Hi Paula,
suffe vraag misschien… maar laat je de vochtige handdoek en de bakjes water na het rijzen, dus tijdens het bakken in de oven??
Hgr,
Els
Hoi Els,
Het is helemaal geen suffe vraag, ik heb het er ook niet bij gezet π
Maar ik haal alles eruit….
Dus alleen de bakplaat met de bolletjes blijven in de oven staan om vervolgens mooi gaar te worden π
Vriendelijke groet,
Denise
Klopt het dat het recept bij mij vandaan komt?
Beste Jeandrine,
Het is al weer even geleden dat ik dit recept online heb gezet, ik moest even flink nadenken π
Tijdens Pasen was ik op zoek naar een recept voor een paashaantje. Online kon ik niks vinden en uiteindelijk kreeg ik van een vriendin een recept, maar omdat ik niet alles in huis had wat erop stond heb ik het een en ander aangepast. Het paashaantje was echt zo erg lekker, dat ik er uiteindelijk bolletjes van heb gemaakt. Een heel groot succes dus π π
Maar als ik jou berichtje zo lees, zou het zo maar kunnen zijn dat mijn recept veel op dat van jou lijkt. Ik weet helaas niet van wie het origineel is/was. Maar misschien zou je een link van jouw bolletjes willen sturen, dan laat ik deze erbij staan π
Lieve groet,
Denise
Hoi, heb je deze bolletjes ook een keer gemaakt zonder glutenvrij gemaakt tarwezetmeel?
Hoi Paula,
Nee helaas nog niet, ik heb ze pas net ontdekt π
Ik heb nog genoeg verschillende soorten broodmix in mijn kast staan…
Binnenkort zal ik ze proberen met een andere broodmix π
Maar misschien weet jij een andere goede mix die je kunt gebruiken π