Peak’s Free From glutenvrij bruin brood mix

Print Friendly, PDF & Email

Sinds kort zit er een Jumbo bij ons in de wijk. Ons kinderdagverblijf wilde pannenkoeken gaan bakken voor de kids en heeft bij Jumbo pannenkoekenmix van ‘Peak's Free From‘ gekocht. Ik kende dit merk niet, dus ben gaan kijken.

Daar zag ik dat ze ook bruin brood mix verkochten. Dat wilde ik wel graag proberen.

Free from bread mix brown

We hebben de boter, de gist het water en het ei in de broodbakmachine gedaan. De geur die uit de broodbakmachine af kwam was erg goed. De structuur is bijna zoals een gewone boterham en de smaak kwam ook best in de buurt.

Ik heb ze in de vriezer gedaan voor de volgende dag naar school. De meiden vonden het erg goed smaken, maar zelf vond ik het wat droog.

Omdat je bij de broodbakmachine altijd zo'n irritant gat krijg heb ik geprobeerd het in de oven te bakken. Dit was jammer genoeg geen succes…….
Nadat je de ingrediënten bij elkaar had gedaan moest het rijzen op 30 graden, maar mijn oven kan niet lager dan 50 graden….

Vervolgens moest ik m verder afbaken op 240 graden,maar mijn oven kan maar tot 220 graden…! Uiteindelijk heb ik m op de juiste tijd afgebakken, maar hij was knetterhard van buiten en niet gaar van binnen :s

Bruin brood

Ik ga het nog een keer proberen…..to be continued!

2 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *