Kip, (Zoete) Paprika’s en Champignons uit de oven

Bekijk het glutenvrije assortiment van: Bol.com | Albert Heijn

Print Friendly, PDF & Email

Ik ben geen chefkok, koken is ook niet echt mijn hobby. Voor mij moet het avondeten vooral niet moeilijk klaar te maken zijn. Daarom eten wij zeker wel een keer per twee weken deze ovenschotel; Kip en (Zoete) Paprika’s uit de oven. Zo lekker en vooral gemakkelijk te maken, I love it!

Kip, (Zoete) Paprika's en Champignons uit de oven

De ene keer eet ik het met mijn vriend, de andere keer met het hele gezin, maar dan maak ik er pasta bij. Als we het met zn tweeen eten, doen we er geen pasta bij.

Aan jou de keuze waar je voor gaat. Wat heb je nodig:

2 zoete puntpaprika’s
1 rode paprika
1 gele paprika
wat champignons
1 klein ui
teentje knoflook
hand vol groene olijven, zonder pit
pot feta blokjes
300 gram kipfilet
gemengde (Italiaanse) kruiden
peper en zout naar smaak

(Houd je niet van champignons, varieer dan met wat meer paprika’s, wees creatief 😉 )

Wat moet je doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de paprika’s en champginons schooon en snijd ze in stukken. Leg de stukken paprika en uit in een grote ruime ovenschoten. Halveer de olijven en strooi deze over de paprika’s. Verdeel zo ook de feta blokjes. Maak de knoflook fijn en verdeel. Koop kipfiletblokjes of snijd zelf de kipfilet in blokjes en leg deze over de groente.

De olie welke overblijft uit de pot feta kun je mooi gebruiken om de groente en de kip te besprenkelen. Maak alles lekker op smaak met kruiden, peper en zout. Wees royaal!

Kip, (Zoete) Paprika's en Champignons uit de oven

Zet de ovenschotel in het midden van de oven voor ongeveer 25-35 minuten. Halverwege alles en goed omroeren. Aanvankelijk van je oven bij 25 minuten eten kijken of de kip al gaar is, anders nog even wat langer in de oven laten staan.

Serveertip: Eet je met je gezin dit gerecht, maak hier dan lekker wat (glutenvrije) pasta bij. Ook lekker om hier nog wat parmasaanse kaas bij de voegen.

Eet je dit met z’n tweeen, dan weet ik zeker dat de ovenschotel zo op is en je het waarschijnlijk snel weer gaat maken 😉

Geniet!!!

Groetjes, Denise

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *