Karamelsaus maken: Zo maak je eenvoudig karamelsaus met slagroom

Karamelsaus maken: Zo maak je eenvoudig karamelsaus met slagroom

Print Friendly, PDF & Email

Karamelsaus maken, dat had ik eigenlijk nog nooit eerder geprobeerd! Ik dacht dat het moeilijk was, dus wilde ik mijn vingers er maar niet aan branden.

Tot vandaag…! Vandaag heb ik karamelsaus gemaakt. En eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk als ik had gedacht!

Karamelsaus maken, zo doe je dat snel en makkelijk!

En dan nu antwoord op de vraag… Hoe maak je karamelsaus?

Ingrediënten van de karamelsaus:

  • 200 gram kristalsuiker
  • 100 ml water
  • 90 gram roomboter
  • 125 ml slagroom

Wat moet je doen?

  • Doe de suiker in een steelpan en voeg hier 100 ml water bij.
  • Breng het aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten koken. Je mag niet roeren!
  • Eerst bubbelt het een beetje en blijft het transparant, na 5 minuten bubbelt het flink en wordt het lichtbruin.
  • Nu moet je op gaan letten!
  • Wacht nog heel even totdat het de juiste kleur bruin heeft en haal het direct van je warmtebron af.
  • Je mag nu met de garde gaan roeren. Het wordt een mooie egale vloeistof.
  • Voeg de 90 gram roomboter toe en roer met de garde. Het wordt nu wat dikker.
  • Als de boter één is met de karamel, mag je de slagroom toevoegen.

Blijf ook hierbij goed roeren, het gaat wat stollen, maar uiteindelijk heb je binnen 10 minuten deze heerlijke karamelsaus!

Laat het even afkoelen en je kunt het gebruiken om bijvoorbeeld over een lekker vanille room ijsje te doen of deze semifreddo met nougat en pecannoten!! <3

Geniet!

Groetjes, Denise