Hindoestaanse Kerrie met Jackfruit

Bekijk het glutenvrije assortiment van: Bol.com | Albert Heijn

Print Friendly, PDF & Email

Hebben jullie de heerlijke vleesvervanger Jackfruit al geprobeerd? Ik ben er echt zo gek op! Jackfruit uit Sri Lanka, net als pulled pork, maar dan van fruit in plaats van vlees.

Stiekem hield ik mijn meiden een beetje voor de gek. Ik vertelde ze namelijk dat we draadjesvlees gingen eten 😉 maar het tegendeel was waar, we aten groete en fruit 😉

De kruidenpasta’s van Sorg & Hoop vallen hier bij ons erg goed in de smaak. Je vindt ze bij Jumbo. De Jackfruit bestelde ik bij de webshop Food2Love.nl

Wat heb je nodig om dit lekkere hapje voor 4 personen op tafel te zetten

500 gram sperziebonen
200 ml romige kokos melk
1 pakje Hindoestaanse Kerriepasta van Sorgh & Hoop
300 gram Rootzz of Nature Jackfruit Original
Zilvervliesrijst
Olie

Hindoestaanse Kerrie met Jackfruit

Wat moet je doen:

Breng voldoende water aan de kook en bereid de rijst volgens de verpakking. Verwijder de puntjes van de sperziebonen, maak ze schoon en kook ze beetgaar.

Hindoestaanse Kerrie met Jackfruit

Spoel ondertussen de jackfruit goed af en laat uitlekken in een vergiet. Bak de jackfruit licht op in een beetje olie in een koekenpan. Voeg vervolgens de Hindoestaanse kerriepasta toe.

Hindoestaanse Kerrie met Jackfruit

Even roeren zodat ze pasta goed in de jackfruit kan trekken. Laat even staan en voeg vervolgens de kokosmelk toe, laat sudderen voor 20 minuten.

Serveer de jackfruit met rijst en sperziebonen.

Hindoestaanse Kerrie met Jackfruit

Eet smakelijk!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *