Hertenbiefstukje met cranberry's en een puree van pastinaak

Hertenbiefstukje met cranberry’s en een puree van pastinaak

Print Friendly, PDF & Email

Wat heb je nodig:

Voor de hertenbiefstukjes:
Hertenbiefstukjes
Roomboter
Peper
Zout

Voor de cranberry's:
1 zakje verse cranberry's (340 g)
100 g witte basterdsuiker

Voor de pastinaakpuree:
500gr aardappelen, geschild, in stukken
500gr pastinaken, geschild, in stukken
zout & peper
60 gr boter, in klontjes
1- 1 1/2 dl warme slagroom

Wat moet je doen:
Cranberry's:
Breng de cranberry's met 100 ml water op laag vuur aan de kook. Laat het 20 min. zachtjes koken en voeg de basterdsuiker toe. Laat nog 5 min. koken tot alle suiker is opgenomen en u een mooi dik mengsel hebt. Serveer de cranberry's direct. Ook afgekoeld zijn ze heel lekker.

 IMAG0709

 

Hertenbiefstuk:
Neem de hertenbiefstukken ca. 1 uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit de boter en de olie in een koekenpan. Bak de hertenbiefstukken 4 min., keer halverwege. Breng op smaak met peper en zout. Direct serveren.

Pastinaakpuree:
Schil de aardappelen en de pastinaak met een dunschiller en maak er blokjes van. Maak alles schoon. Vul de pan met water en breng alles aan de kook, voeg wat zout toe. Laat alles ongeveer 20 minuten koken.

Haal alles van het vuur en giet de aardappelen en pastinaak af. Voeg een klontje roomboter toe, wat peper en zout naar smaak, de slagroom en zet de staafmixer erop. Maak er een mooie puree van. Direct serveren.

20141214_130127

 Eet smakelijk!

20141207_182131

Dit gerecht is onderdeel van ‘Lekkere recepten voor een glutenvrij kerstdiner’ en geplaatst voor #decemberglutenvrij 2014