Glutenvrije Oliebollen: Het Beste Glutenvrije Oliebollen Recept Ever!!
Bekijk het glutenvrije assortiment van: Bol.com | Albert Heijn
Glutenvrije oliebollen: Je kunt ervoor kiezen om dit heerlijke Glutenvrije Oliebollen Recept te gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook oliebollen kopen. Begin december 2016 heb ik bijna alle glutenvrije kant en klare oliebollen voor jou op een rijtje gezet. Dus wil je liever glutenvrije oliebollen kopen dan bakken, bekijk dan hier de uitslag van de Glutenvrije Oliebollen Test 2016. Bak je liever zelf de oliebollen, lees dan hieronder verder voor het lekkerste oliebollen recept!
Eerlijk is eerlijk, zelf bakken is natuurlijk veel lekkerder. Dit recept kreeg ik van Rob, een trouwe lezer. Het is altijd fijn als mensen met je meedenken… Bedankt Rob voor je recept 😀 Wel heb ik er zelf een beetje kaneel bijgedaan 😉
Deze glutenvrije oliebollen zijn super lekker! Ze zijn een groot succes bij zowel mijn 3 dochters als bij mijn ouders (die niet glutenvrij zijn). Ze zijn echt heel erg lekker luchtig en veren mooi mee 😀 Ik ben helemaal enthousiast!
Ingrediënten Glutenvrije Oliebollen:
- 500 gr Schar mix B
- 10 gr gedroogde gist
- 700 ml lauwe melk (of water om ze lactosevrij te maken)
- 250 gr rozijnen (of 125 gr krenten en 125 gr rozijnen)
- 2 Goudrenette appels, fijn gesnipperd
- (6 gr kaneel)
- Zonnebloemolie om in te bakken (zorg voor een extra fles zonnebloemolie, de kans is groot dat je een beetje bij moet vullen).
Zo maak je zelf een echt overheerlijke glutenvrije oliebollenmix klaar!
Wat moet je doen:
Laat de rozijnen wellen.
Meng vervolgens de meel, de gist, de kaneel en de melk door elkaar tot een mooi glad beslag. Schil de appel(s) en snipper deze.
Meng de rozijnen en appel door het beslag en laat alles 60 minuten afgedekt rijzen op een warme plek. Bijvoorbeeld bij de verwarming of in de oven (die warm is en niet aan staat!) Je deeg gaat dan flink rijzen, zoals je kunt zien op de afbeelding. Deze kom zat 2/3 vol.
Verhit de zonnebloemolie tot 190 graden en schep met een ijsschep bolletjes.
Bak je oliebollen zo’n 5 minuten en keer ze op de helft van de tijd om. Als ze mooi goudbruin zijn kun je ze laten uitlekken op keukenpapier en ze zijn klaar om te eten. Ik zeg… smullen maar!!
Eet smakelijk en alvast een heel fijn nieuw jaar!
Groetjes, Denise
Ik heb dit recept uitgeprobeerd, en de oliebollen zijn heerlijk! Bedankt!
De melk heb ik vervangen door geitenmelk, en ik heb een beetje knijpfruit appel-banaan toegevoegd, omdat dat een ei-achtige werking heeft.
Beste Francijn,
Wat ontzettend leuk dat u de moeite heeft genomen een positieve reactie achter te laten. Dit soort berichten doen mij goed. Leuk ook om te horen dat u er een eigen draai aan heeft gegeven en dat het nog eens super is gelukt. Mijn conplimenten voor u!
Ik wens u de aller beste wensen voor het nieuw jaar. En neem er nog maar een lekkere oliebol van mij op ;))
Hartelijke groeten, Denise
Ik heb ze 12 minuten gebakken! Toen waren ze pas gaar (denk ik)..
Ze willen niet gaar worden, na 10 minuten…
Heb zonnebloemolie gebruikt. Wat kan ik doen?
Hi Denise,
Dit glutenvrije oliebollen-recept klinkt – mede door de vele enthousiaste reacties – echt heel goed en ik heb dan ook veel zin om het te gaan proberen! Weet je toevallig of het ook lukt met bijvoorbeeld havermoutmelk? Of zou je als alternatief voor melk toch liever het water aanbevelen?
Dank vast voor je reactie!
Groetjes,
Mariska
Beste Mariska,
Leuk dat je een berichtje plaatst! Ik heb even gezocht, want ik ben niet bekend met havermoutmelk/haverdrink. Ik zag overigens dat dit niet glutenvrij is. Haver wordt altijd door de zelfde machines gebruikt als bijv tarwe. Hierdoor kan het besmet zijn met glutenbevattende granen. Wist jij dit, is dit geen probleem voor jou? Of heb ik misschien online niet goed gezocht en zijn er ook varianten waarbij glutenvrij haver wordt gebruikt?! Voor ons is dit helaas wel een probleem, wij kunnen het niet gebruiken.
Ik had je graag willen helpen! Als ik jou was zou ik het gewoon proberen 😉 Ik weet dat de geen waar ik dit recept van heb, div allergieën in de familie heeft zitten en ze ze ook wel eens met soya melk hebben gemaakt. Dus ik denk eigenlijk wel dat het moet lukken 😀
Mocht je het aandurven en het lukt, laat je dan nog even een berichtje achter, vind ik leuk. En wellicht kun je nog iemand anders er mee helpen 😉 😀
Ik wens je hele fijne dagen en veel succes en plezier met bakken!!
Lieve groet, Denise
Hoi,
Ik heb het recept gehalveerd, maar het lijkt na een halfuur nog helemaal niets te doen. Nog ff geduld hebben of lijkt het te gaan mislukken?
Groetjes saskia
Beste Saskia,
Wat vervelend om te horen dat het niet helemaal soepel is gegaan!! Ik heb je bericht niet eerder kunnen beantwoorden…Wij waren feest aan het vieren omdat mijn opa en oma dit weekend 65 jaar waren getrouwd.
Maar ik begrijp dat jij ook alvast in feeststemming wilt komen door het recept voor de oliebollen te proberen 😉
Is het helemaal niet meer gelukt, of is het deeg toch nog gaan rijzen?
Ik vind het een beetje lastig om je te adviseren. Ik weet namelijk ook niet helemaal waar het aan zou kunnen hebben gelegen…
Zou het kunnen zijn dat je melk koud was, ipv lauw. Of wellicht was je plek om te rijzen niet warm genoeg. Misschien eerst de oven voorverwarmen voor 20 minuten op 180 graden, uitzetten en dan het beslag laten rijzen.
Wellicht is de hoeveelheid gist toch wat te weinig geweest?
Zou een van deze dingen het kunnen zijn geweest?
Al met al hoop ik nog steeds dat het wel goed is gelukt!! Laat je het graag nog even weten 😀
Lieve groet, Denise
Het is ondertussen gelukt hoor. De oven even warm gemaakt, uit gezet en toen in de oven gezet.
De tip voor iets warmere melk is misschien ook een goede.
De oliebollen waren lekker luchtig en smaakte prima. Mijn zoontje vond ze heerlijk:)!
Wat ontzettend fijn om te horen dat het allemaal toch goed is gekomen!
Ik wens je alvast hele fijne dagen!
En hopelijk zijn de oliebollen voor herhaling vatbaar!!
Groetjes Denise
Hoi Denise, hoeveel oliebollen haal je uit het recept?
Hoi Fleur, bedankt voor je bericht en een terechte vraag ?
Volgens mij haalde ik gemiddeld zo’n 30 oliebollen uit het recept.
Mocht ik je nog ergens mee kunnen helpen, laat het mij gerust weten!
Veel succes en plezier met bakken!
Lieve groet, Denise
Hallo,
Wij zouden graag oliebollen geven op de communie van mijn zoon. Mijn schoonzus moet glutenvrij eten, ik had gedacht om je recept te nemen maar kan ik de deeg smorgens klaarmaken en dan laten rusten om ze dan pas savonds te bakken?
Alvast bedankt voor de info
Groetjes kim
Beste Kim,
Ik denk wel dat dat moet lukken. Het enige waar je op moet letten is dat je pan/kom goed groot is, want het is mogelijk dat het zo hard gaat rijzen dat het eroverheen komt…. ik heb dit al wel eens gehad…. ☺️ Maar stel dat je het langer zou laten staan, ik kan mij dan voorstellen dat het deeg wat eruit komt wat harder of stug kan worden. Dus zorg voor een grote pan, dat het kan rijzen in de pan en er niet uit komt hihi.
Wat een ontzettend leuk idee dat je oliebollen wilt gaan bakken en lief ook dat je aan je schoonzus denkt!
Geniet van jullie dag en natuurlijk van de oliebollen ❤️
Hartelijke groeten,
Denise
Dat klinkt lekker! Zijn deze ook goed een dag te bewaren?
Groetjes Geska
Beste Geska,
Dat is inderdaad wel belangrijk om te weten 😀
Wij hebben er 2/3 dagen later nog van gegeten, ik meen mij vaag te herinneren (het is immers al weer een jaar geleden) dat ze toen nog goed smaakte.
Heel even oppiepen in de magnetron is misschien nog een idee, maar koud waren ze ook echt nog goed. Daar verbaasde ik mij toen nog over!
Lieve groet, Denise
Heb je ook informatie en een recept over glutenvrije appelbeignets
Beste Hetty,
Ik heb het 2 jaar geleden wel geprobeerd, maar het lukte mij toen niet zo goed. Ik heb toen hetzelfde beslag maar dan zonder de rozijnen gebruikt als voor de oliebollen.
Ik moet je wel eerlijk toegeven dat ik vroeger echt altijd appelbeignets at, in mijn glutenvolle tijd. Maar sinds ik deze oliebollen heb uitgevonden, wil ik niet anders meer….
Ik zal er over nadenken om het dit jaar weer een keer te proberen, als dat lukt heb ik volgend jaar wel een recept….sorry!
Maar mocht jij nog online iets tegenkomen….. ik sta altijd open voor nieuwe dingen!
Veel succes alvast en een fijne glutenvrije jaarwisseling!!!
Groetjes, Denise
Een lekkere luchtige oliebol. Niet machtig en vet. Je eet deze oliebollen makkelijk weg. Heerlijk vol van smaak! Krenten, rozijnen en appel met een vleugje kaneel. Ik bestel ze al voor volgend jaar!!!!
Gaan we weer samen bakken??
Groetjes Denise