Witte Fudge met een Swirl van Framboos op een Heerlijke Brownie
Bekijk het glutenvrije assortiment van: Bol.com | Albert Heijn
Een fudge recept om je vingers bij af te likken! Het is bijna Kerst, tijd om weer een lekker recept te delen met jullie. Deze keer heb ik een goddelijke Witte Fudge met een Swirl van Framboos op een Heerlijke Brownie gemaakt.
Had ik jullie al verteld hoe LEKKERRRRR hij is <3 <3 haha
Ingrediënten van dit Fudge Recept:
Voor de Brownie:
- 200 gram pure chocolade
- 200 gram boter
- 150 gram suiker
- 5 eieren
- 2 eetlepels glutenvrij (rijst) meel
Voor de Witte Fudge:
- 100 ml slagroom
- 150 gram suiker
- 50 gram boter
- 150 gram marshmallows
- snufje zout
- 150 gram witte chocolade
Voor de Swirl:
- 6 frambozen
- scheutje water
Uit dit recept haal je ongeveer 20-25 stukken.
Wat moet je doen om dit goddelijke recept te maken:
Begin met het maken van de Brownie. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom. Snij ook de boter in kleine stukjes zodat het makkelijker smelt en doe dit bij de chocolade. Laat het geheel in de magnetron (ongeveer 1 minuut en 20 seconden, hangt af van je magnetron, het beste is om elke 20 seconden te kijken hoe het gaat) smelten zodat je het goed door elkaar kunt roeren en er na het roeren een glad mengsel ontstaat. Je kan de chocolade en de boter natuurlijk ook au bain marie laten smelten.
Voeg de suiker toe en mix het goed. Voeg de 5 eieren 1 voor 1 toe en blijf ondertussen mixen. Tot slot voeg je de rijstmeel toe en mix nog een keer goed zodat je een mooi egaal en glad mengsel krijgt.
Leg wat bakpapier in een vierkanten springvorm (24 cm) en zorg ervoor dat je springvorm geen spleten heeft, anders loopt het er tussen uit (wat ik zelf een keer heb gehad met een nieuwe springvorm 🙁 )
Giet het mengsel in de springvorm en zet hem 22 minuten in de oven. Dit lijkt kort maar de taart moet niet droog worden en de binnenkant moet een beetje nattig blijven.
Laat de brownie in de vorm zitten
De Swirl
Nu al? Ja de swirl maak je even tussendoor. Deze moet namelijk klaar staan 😉 Doe de framboosjes in een hoge kom (liefst met een schenktuitje) en voeg er een klein scheutje water bij en zet de staafmixer erop. Het wordt zo een mooi sausje.
De witte Fudge
Voeg de slagroom, de suiker, de boter, de marshmallows en het snufje zout en in een pan en breng dit geheel aan de kook. Blijf in de tussentijd wel goed roeren. Haal de pan van het vuur af, voeg als laatste de stukjes witte chocolade toe en blijf weer goed roeren. Je krijgt een mooie egale witte massa.
Giet de witte fudgemassa over de brownie.
En dan nu de finishing touch – De Swirl
Giet voorzichtig dunne streepjes frambozensaus over de witte fudge. Neem een satéprikker en trek haaks streepjes door de saus voor een leuk en speels effect.
Zet de fudge voor minimaal 3 uur in de koelkast, deze zal wat opstijven.
Haal na 3 uur de fudge uit de koelkast en maak het bakpapier los (dit kan een beetje plakken). Snijd de randen van de fudge af, deze mag je zelf lekker opsnoepen haha ;p
Snijdt alles in mooie vierkanten stukjes en plaats ze op een mooi bordje.
Eet je het nog niet allemaal op, bewaar de fudge dan in de koelkast.
Geniet van deze heerlijk Witte Fudge met een Swirl van Framboos op een Heerlijke Brownie.
Ik wens je een hele fijne Glutenvrije Kerst.
Dit recept is onderdeel van #DECEMBERGLUTENVRIJ
Vandaag neem ik het stokje over van GlutenFreeAmsterdam.
Morgen kun je een heerlijk recept van Carlijn van Foodless verwachten en ik weet zeker dat je die ook heel erg lekker gaat vinden 😀
Ben je nog benieuwd naar wat alle andere bloggers hebben geplaatst in December. Bekijk dan deze blog of zoek via social op #DECEMBERGLUTENVRIJ
Groetjes, Denise
Ik heb hem vanmiddag op proef gemaakt en hij staat nu in de koelkast! Toen de brownie uit de oven kwam heb ik gelijk de fudge er over heen gegoten, is dit te snel? Ik wist niet of ik de brownie eerst af moest laten koelen?
Ben heel benieuwd naar de smaak ?
Groetje Katrien
Wauw wat ziet dit er fantastisch mooi en lekker uit. Echt een feest als toetje na het kerstdiner. Helaas heb ik al een toetje gepland, maar ik weet zeker dat ik dit een keer ga maken.
Ziet er heerlijk en ook heel feestlijk uit!!
Deze ga ik zeker eens maken! ☺️ Weet je toevallig een handig alternatief om deze ook lactosevrij te maken?
Hi Lies, Leuk dat je een berichtje achter hebt gelaten 😀 De witte chocolade zou je makkelijk kunnen vervangen door pure. Dit heb ik zelf al een keer gedaan, maar dan zit je nog met de boter en slagroom. Misschien een idee om het recept te halveren en proberen het te vervangen. Het blijft altijd een uitdaging glutenvrij en dan voor jou ook nog eens lactose vrij. Hopelijk lukt het je! Mocht het lukken, laat je dan nog even een berichtje achter. Vind ik leuk 😀
Fijne dagen en een lieve groet, Denise
Heerlijk zeg. Wel machtig denk ik.
Kan ik dit brownie recept ook gebruiken als ik alleen brownie wil maken? Heb nog steeds geen lekker recept gevonden. Wens je hele fijne dagen met je gezin.
Ook een goed, gezond en creatief 2018.
Liefs, Riny
Beste Riny, was leuk dat u een berichtje achter laat! Het is inderdaad best een beetje machtig 😉 Het brownie recept kun je gewoon gebruiken, ik heb gebruik het recept wel vaker zoals ook bij de regenboogtaart
Het basis recept vindt u hier
Ik wens u ook hele fijne dag! Lieve groet, Denise
Wauw! Dit ziet er echt fantastisch lekker uit!
<3 Dank! Hij is ook echt te lekker!!! <3