Witte Fudge met een Swirl van Framboos op een Heerlijke Brownie

Witte Fudge met een Swirl van Framboos op een Heerlijke Brownie

Bekijk het glutenvrije assortiment van
Bekijk het Glutenvrije Assortiment van Bol.com Broodbakmachines met Glutenvrij Programma MediaMarkt Nieuw: Glutenvrije Pizza's bij Domino's! Bekijk het Glutenvrije Assortiment van AH.nl
Print Friendly, PDF & Email

Een fudge recept om je vingers bij af te likken! Het is bijna Kerst, tijd om weer een lekker recept te delen met jullie. Deze keer heb ik een goddelijke Witte Fudge met een Swirl van Framboos op een Heerlijke Brownie gemaakt.

 

Had ik jullie al verteld hoe LEKKERRRRR hij is <3 <3 haha

Ingrediënten van dit Fudge Recept:

Voor de Brownie:

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 5 eieren
  • 2 eetlepels glutenvrij (rijst) meel

Voor de Witte Fudge:

  • 100 ml slagroom
  • 150 gram suiker
  • 50 gram boter
  • 150 gram marshmallows
  • snufje zout
  • 150 gram witte chocolade

Voor de Swirl:

  • 6 frambozen
  • scheutje water

Uit dit recept haal je ongeveer 20-25 stukken.

Wat moet je doen om dit goddelijke recept te maken:

Begin met het maken van de Brownie. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom. Snij ook de boter in kleine stukjes zodat het makkelijker smelt en doe dit bij de chocolade. Laat het geheel in de magnetron (ongeveer 1 minuut en 20 seconden, hangt af van je magnetron, het beste is om elke 20 seconden te kijken hoe het gaat) smelten zodat je het goed door elkaar kunt roeren en er na het roeren een glad mengsel ontstaat. Je kan de chocolade en de boter natuurlijk ook au bain marie laten smelten.

Voeg de suiker toe en mix het goed. Voeg de 5 eieren 1 voor 1 toe en blijf ondertussen mixen. Tot slot voeg je de rijstmeel toe en mix nog een keer goed zodat je een mooi egaal en glad mengsel krijgt.

Leg wat bakpapier in een vierkanten springvorm (24 cm) en zorg ervoor dat je springvorm geen spleten heeft, anders loopt het er tussen uit (wat ik zelf een keer heb gehad met een nieuwe springvorm 🙁 )

Giet het mengsel in de springvorm en zet hem 22 minuten in de oven. Dit lijkt kort maar de taart moet niet droog worden en de binnenkant moet een beetje nattig blijven.

Laat de brownie in de vorm zitten

De Swirl

Nu al? Ja de swirl maak je even tussendoor. Deze moet namelijk klaar staan 😉 Doe de framboosjes in een hoge kom (liefst met een schenktuitje) en voeg er een klein scheutje water bij en zet de staafmixer erop. Het wordt zo een mooi sausje.

 

De witte Fudge

Voeg de slagroom, de suiker, de boter, de marshmallows en het snufje zout en in een pan en breng dit geheel aan de kook. Blijf in de tussentijd wel goed roeren. Haal de pan van het vuur af, voeg als laatste de stukjes witte chocolade toe en blijf weer goed roeren. Je krijgt een mooie egale witte massa.

Giet de witte fudgemassa over de brownie.

 

En dan nu de finishing touch – De Swirl

Giet voorzichtig dunne streepjes frambozensaus over de witte fudge. Neem een satéprikker en trek haaks streepjes door de saus voor een leuk en speels effect.

Zet de fudge voor minimaal 3 uur in de koelkast, deze zal wat opstijven.

Haal na 3 uur de fudge uit de koelkast en maak het bakpapier los (dit kan een beetje plakken). Snijd de randen van de fudge af, deze mag je zelf lekker opsnoepen haha ;p

Snijdt alles in mooie vierkanten stukjes en plaats ze op een mooi bordje.

Eet je het nog niet allemaal op, bewaar de fudge dan in de koelkast.

Geniet van deze heerlijk Witte Fudge met een Swirl van Framboos op een Heerlijke Brownie.

Ik wens je een hele fijne Glutenvrije Kerst.

 

Dit recept is onderdeel van #DECEMBERGLUTENVRIJ
Vandaag neem ik het stokje over van GlutenFreeAmsterdam.

Morgen kun je een heerlijk recept van Carlijn van Foodless verwachten en ik weet zeker dat je die ook heel erg lekker gaat vinden 😀

Ben je nog benieuwd naar wat alle andere bloggers hebben geplaatst in December. Bekijk dan deze blog of zoek via social op #DECEMBERGLUTENVRIJ

Groetjes, Denise