Verjaardagstaart

Print Friendly, PDF & Email

Elk jaar maak ik voor een van mijn drie dochters een glutenvrije verjaardagstaart. Deze heb ik voor mijn jongste dochter Marina gemaakt. Het is veel werk, je moet veel wachten en er de echt de tijd voor nemen, maar ik heb het ervoor over 😀 😀

Wat heb je nodig:
Voor de cake
2 pakken Cakemix (Peak's Free From vanille)
450 gr roomboter (op kamertemperatuur)
8 eieren

Voor de vulling
250 gr aardbeien
125 gr frambozen (liefst vers)
4 scheppen aardbeienjam
100 ml slagroom
40 gr mascarpone
1 zakje vanille suiker
(evt. drupje roze kleurstof, voor een leuk effect)

Afwerking
100 gram roomboter 
130 gram poedersuiker
450 gram marsepein (basiskleur)
fondant/marsepein voor versieren

IMAG0948Wat moet je doen:
Ik heb 1 cakebodem per keer gemaakt, zo heb je altijd dezelfde maat bodem en past alles netjes op elkaar. Doe 1 pak cakemix in een kom en voeg daar 225 gr roomboter en 4 eieren bij (volgens het recept van de verpakking). Mix dit alles mooi egaal. Doe het in een springvorm en plaats de springvorm in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden. Na 50-60 minuten is de taartbodem mooi klaar en kun je deze af laten koelen….(maak daarna weer een cakebodem)
IMAG0950Ondertussen:
Gebruik het liefst verse frambozen. Heb je verse frambozen, maak deze dan voorzichtig schoon. Heb je diepvries frambozen, doe ongeveer de helft, of naar smaak meer, in een schaaltje en laat deze ontdooien. 
IMAG0952Verwijder bij de aardbeien het kroontje, was ze en snij ze in 3 plakjes.IMAG0953Doe de slagroom en het zakje vanille suiker in een hoge maatbeker en klop deze stevig. Voeg vervolgens de mascarpone toe en klop dit heel even, zodat het gemixt is. Plaats vervolgens de slagroom in de koelkast.IMAG0956(Omdat ik laatst macarons gemaakt heb, had ik nog een flesje kleurstof. Voeg, als je dit in huis hebt en het leuk vind, een drupje kleurstof erbij.) IMAG0958IMAG0962Na twee keer bakken, zijn mijn cakebodems af. Vreemd genoeg hebben ze alle twee een andere kleur. Terwijl echt alles precies hetzelfde is gegaan. Ik heb ze 50 minuten in de oven gehad.
IMAG0965Snij de cakebodems in twee plakken. Gebruik de mooiste bovenkant ook voor de bovenkant van de taart.
Ik heb drie lagen. De onderste, aardbeien met frambozen. De middelste met slagroom en de bovenste met aardbeienjam. 
IMAG0967Maak vervolgens de botercrème: Doe de roomboter en de poedersuiker in een kom en mix deze tot een glad beslagje. Bij mij was de boter iets te hard (wel op kamertemperatuur, maar toch..) Ik heb de boter even in de magnetron gedaan, toen werd deze zachter en ging het gelijk een stuk beter. Smeer de botercrème rondom de taart en in alle gaatjes. Bovenop ook een klein beetje, dan blijft de marsepein mooi liggen/plakken.
IMAG0969Als je de marsepein gaat rollen, blijft het vaak aan je werkblad plakken. Leg twee stukken huishoudfolie tegen elkaar aan en rol hierop je marsepein uit. Als de marsepein op het juiste formaat is kun je deze met folie en al rondom de taart leggen en hem strak ‘strijken'. Wanneer hij mooi zit haal je de huishoudfolie er vanaf.  
IMAG0974
IMAG0975Versier vervolgens je taart naar smaak. Ik heb hierbij fondant gebruikt (omdat de kleuren net wat mooier waren) Als je je vormpjes wilt ‘plakken', kun je een klein drupje water gebruiken.IMAG0976Het resultaat van de binnenkant 😀 
IMAG0997

Hij smaakt super!!! Ik ben tevreden :D:D:D

2 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *