Speculaascake

Print Friendly, PDF & Email

Afgelopen weekend heb ik bij Le Poole in Twello een speculaaskoek gekocht. Graag wilde ik de koek namaken, het is alleen geen speculaaskoek geworden, maar een speculaascake.

De speculaaskoek was wat steviger van structuur, de cake luchtiger.

IMAG0375En eigenlijk was mijn cake lekkerder, sssst niet doorvertellen heh 😉

Wat heb je nodig: 
200 gram roomboter
200 gram bruine basterdsuiker
4 eieren
200 gram meel (Schar Kuchen & Kekse)
8 gram bakpoeder
15 gram speculaaskruiden 

Wat moet je doen:
Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn
Verwarm de oven voor op 160 graden
Vet de cakevorm in met boter en bestuif deze met een beetje bloem
Mix de boter los, voeg vervolgens de meel, suiker, bakpoeder en speculaaskruiden toe
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en mix het geheel tot een luchtige massa
Schep nu de mix in de bakvorm en bak ± 60 min. gaar in de oven op 160 graden
Prik bij 50 min. met een satéprikker in de cake om te kijken of de cake al gaar is, blijft er beslag aan zitten, dan is je cake nog niet helemaal gaar

Ik heb de cake er bij 55 min. uitgehaald. Op de foto kun je zien dat de cake nog een klein beetje plakkerig was in het midden, ik vind dit wel heel erg lekker!!

IMAG0368IMAG0370IMAG0373

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *