Categorie: Gebak

Speculaascake

Afgelopen weekend heb ik bij Le Poole in Twello een speculaaskoek gekocht. Graag wilde ik de koek namaken, het is alleen geen speculaaskoek geworden, maar een speculaascake. De speculaaskoek was wat steviger van structuur, de cake luchtiger. En eigenlijk was mijn cake lekkerder, sssst niet doorvertellen heh 😉 Wat...

Speculaaskoek van Le Poole

Op de Sinterklaasmarkt van Le Poole in Twello op zaterdag 25 oktober 2014, hebben wij een heerlijke speculaaskoek gekocht. Jammie! Deze speculaaskoek smaakt erg goed. Het is een beetje een kruising tussen een cake en ontbijtkoek.   Ik ga wel een poging wagen om deze zelf te bakken….to be...

Cake van Lisa’s Choice

Omdat ik derde was geworden bij de bakwedstrijd van glutenfreewebshop.com en ik een tas vol met lekkers heb ontvangen, heb ik de cakemix van Lisa's Choice uitgeprobeerd. Om eerlijk te zijn was het Marina, die de cake mocht testen haha Wat heb je nodig: 250 gr boter 10 gr...

Chocolade taart

Deze chocolade taart is echt om je vingers bij af te likken!!! En heel makkelijk te maken. Wat heb je nodig: 200 gram pure chocolade 200 gram boter 225 gram suiker 5 eieren 1 eetlepel glutenvrij (rijst) meel  (wat aardbeien) (toefje slagroom) Wat moet je doen: Verwarm de oven...

Aardbeientaart met meringues

De ingrediënten De bodem: 225 gr bloem 1 theel. Xanthaangom 100 gr basterdsuiker 100 gr roomboter 2 eieren Eetlepel water Maïzena De vulling: 250 gr vanillevla 200 gr mascarpone Aardbeien Blauwe bessen Meringues Oven voorverwarmen op 180 graden. Bakvorm invetten, bekleden met bakpapier. Bloem met xanthaangom, suiker, 1 ei,...

Aardbeien Meringues

Wat heb je nodig: 2 eieren 125 gr kristal suiker 5 aardbeien Wat moet je doen: 1. Scheid de eiwitten. Gebruik hiervoor drie kommetjes en 1 mengkom: één voor het eigeel, één voor de schil, één voor de net gescheiden eiwitten en één voor de eiwitten die gelukt zijn. Dat...

Italiaanse Brownie

In Italië hebben we een mix gekocht voor het maken van brownie. Deze smaakte erg goed! Hij was ook  nog eens simpel om te maken: eieren, water en boter bij elkaar. Hoppa en in de oven.  Om je vingers bij af te likken (uhhh ik bedoel deeghaken)  En op...

Muisje in huis….

Regelmatig maak ik de Vanillecake van Peak's . Maar tot mijn verbazing zag ik dat er een klein muisje in huis loopt, het is mijn jongste dochter Marina! Ze vindt deze cake zooooooow lekker, ze kon zichzelf niet bedwingen. De kleine snoepkont!...

Mangotaart

Wat heb je nodig voor deze lekkere mangotaart: 5 blaadjes witte gelatine 250 ml gekoeld mangosap (Maazaa) 2 eetlepels Malibu (slijter) 150 gram glutenvrije speculaasjes (pure&free) 40 g roomboter, gesmolten 250 ml slagroom 6 eetlepels poedersuiker 2-3 eetlepels hagelslag (1 mango) Keukenmachine/staafmixer Taartvorm doorsnede 24 cm Bereiding: In een...

Mmmmm Vanillecake

Dit is mijn favoriete cake! Ik maak hem heel graag als ik bezoek krijg! Het is dat ik weet dat het glutenvrije vanillecake is…..proeven dat het glutenvrij is, doe je in ieder geval niet!! Hij is heerlijk! ‘Peak's Free From' Wat moet je doen: 225 gram boter, 4 eieren en...