Mangotaart

Print Friendly, PDF & Email

Wat heb je nodig voor deze lekkere mangotaart:

5 blaadjes witte gelatine
250 ml gekoeld mangosap (Maazaa)
2 eetlepels Malibu (slijter)
150 gram glutenvrije speculaasjes (pure&free)
40 g roomboter, gesmolten
250 ml slagroom
6 eetlepels poedersuiker
2-3 eetlepels hagelslag
(1 mango)

Keukenmachine/staafmixer
Taartvorm doorsnede 24 cm

Bereiding:
In een kom met koud water gelatine 5 min. water weken. In een steelpan 50 ml mangosap aan de kook brengen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen.

In kom rest van mangosap, 2 el likeur en gelatinemengsel door elkaar roeren. Ca. 15 min. laten afkoelen tot mengsel geleiachtig wordt.

Intussen in keukenmachine of met een staafmixer koekjes fijn verkruimelen en boter erdoor mengen. Mengsel over bodem van ingevette vorm verdelen. Met bolle kant van lepel goed aandrukken.

In andere kom slagroom met poedersuiker stijf kloppen en door mangosapmengsel spatelen.

Mangomousse over taartbodem verdelen. Taart in koelkast ca. 3 uur laten opstijven.

Stukje mangotaart met mangothee

Voor serveren garneren met hagelslag. (eventueel kun je nog wat verse mango erop leggen)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *