Macarons

Macarons

Print Friendly, PDF & Email

Ik probeer graag wat uit, maar ben zeker geen bakwonder, toch is het mij gelukt deze heerlijke macarons te maken. Van het filmpje zelf kreeg ik al trek.

Wat heb je nodig voor de macarons:
6 eiwitten
snufje zout
400 gram poedersuiker
250 gram amandelmeel
1-2 druppels kleurstof voor voeding (geel, roze, bruin en groen)

IMAG0510

Wat heb je nodig voor de vulling:
350 gr poedersuiker
240 gr zachte boter
1 eetlepel vanille extract
2 eetlepels slagroom
1 eetlepel citroenrasp
1 eetlepel verkruimelde pistachenoten
1 eetlepel cacaopoeder
1 eetlepel aardbeienjam

Wat moet je doen:
Doe de eiwitten in een schone metalen kom met een snufje zout. Klop de eiwitten helemaal stijf. Voeg 1 eetlepel poedersuiker toe en blijf kloppen. Zeef de helft van de resterende poedersuiker erdoor en blijf mixen op de hoogste stand tot je een glanzend mengsel krijgt. Mix de resterende poedersuiker erdoor.

Schep voorzichtig de gemalen amandelen door het eiwitmengsel. Blijf doorscheppen tot je een glad mengsel krijgt.
Verdeel het mengsel over 4 kommetjes. Meng in elk kommetje een of twee druppels kleurstof van een bepaalde kleur, om zo het roze, gele, groene en bruine beslag te krijgen.

IMAG0513Vul een spuitzak met een van de mengsels. Spuit kleine cirkels (ongeveer 2 cm in diameter) op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest van de mengsels (maak wel eerst de spuitzak schoon).
IMAG0514
IMAG0515Verwarm de oven voor op 150°C. Zet de macarons 30 minuten opzij.

Maak ondertussen de vulling: Klop de boter romig met een elektrische mixer. Voeg de poedersuiker toe en mix door tot een glad geheel. Klop de vanille en slagroom erdoor en blijf mixen tot je een licht en luchtig mengsel krijgt.

Verdeel de boterroomglazuur over vier kommetjes. Roer de cacao, citroenrasp, pistache en aardbeienjam door elk van de kommetjes om zo vier verschillende vullingen te krijgen. Zet apart.

Nadat de macarons 30 minuten op kamertemperatuur hebben gestaan, bak je ze 14 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen.
IMAG0519

IMAG0516Zodra ze zijn afgekoeld bestrijk je de platte kant van een makroon met de bijbehorende vulling. Dek af met een andere macaron. Serveer direct of bewaar ze in de koelkast in een luchtdichte trommel.
20141115_124223