Heerlijke Pavlova Met Vruchten

Print Friendly, PDF & Email

Wil je een mooi en lekkere taart maken, dan is dit een geweldig recept. Het is eigenlijk heel simpel te maken. Het maken van de pavlova kost qua bereiding niet veel tijd, wel moet je veel wachten.

Heerlijke Pavlova Met Vruchten - GlutenvrijeBlog.nl

Wat heb je nodig om deze heerlijke pavlova te maken:

6 eiwitten
150 gram fijne kristalsuiker
150 gram poedersuiker
1 theelepel witte wijnazijn
250 ml slagroom
(evt. suiker voor de slagroom)
500 gram rood fruit

Wat moet je doen:

Verwarm de oven voor op 120 graden (hetelucht) en zorg dat de eiwitten op kamertemperatuur zijn.

Ben je niet zo goed in het splitsen van eieren (zoals ik). Gebruik dan drie kommetjes en een vetvrije kom om uiteindelijk in te mixen: een voor de schillen, een voor de eidooiers en een voor het eiwit (wat je later in een vetvrije kom doet).

Heerlijke Pavlova Met Vruchten - GlutenvrijeBlog.nl

Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een mixer stijf tot ze in zijdeachtige pieken blijven staan.

Heerlijke Pavlova Met Vruchten - GlutenvrijeBlog.nl Heerlijke Pavlova Met Vruchten - GlutenvrijeBlog.nl Heerlijke Pavlova Met Vruchten - GlutenvrijeBlog.nl Heerlijke Pavlova Met Vruchten - GlutenvrijeBlog.nlHeerlijke Pavlova Met Vruchten - GlutenvrijeBlog.nlHeerlijke Pavlova Met Vruchten - GlutenvrijeBlog.nlVoeg lepel voor lepel de kristalsuiker erdoor en mix zit zachtjes. Spatel daarna de poedersuiker en de witte wijnazijn voorzichtig door het mengsel tot het een geheel is.

Schep het schuim op een bakplaat met bakpapier en maak er een grote ronde taart van. Strijk de bovenkant met de spatel glad.

Heerlijke Pavlova Met Vruchten - GlutenvrijeBlog.nl Heerlijke Pavlova Met Vruchten - GlutenvrijeBlog.nl

Zet de pavlova in de oven en bak deze ongeveer twee uur. De bodem is klaar als de bovenkant droog is en de randen er krokant uitzien. Zet de oven uit en laat de pavlova met de ovendeur nog dicht helemaal afkoelen. Dit duurt nog ongeveer twee uur.

Heerlijke Pavlova Met Vruchten - GlutenvrijeBlog.nl

Als de pavlova is afgekoeld leg je hem op een mooi bord of taartplateau. Voeg naar smaak nog wat suiker aan de slagroom toe en klop de slagroom stijf. Schep de slagroom op de pavlova en garneer met het rode fruit.

Heerlijke Pavlova Met Vruchten - GlutenvrijeBlog.nlEet smakelijk!!

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *