Glutenvrije appeltaart, de lekkerste EVER!

Print Friendly, PDF & Email

Een appeltaart is en blijft toch altijd een van mijn favorieten! Zeker nu ik deze overheerlijke glutenvrije appeltaart heb gemaakt. En zeg nou zelf, wie houdt er nou niet van appeltaart?!!!

GVB - 20160307 glutenvrije appeltaartWat heb je nodig voor het deeg:

150 gr amandelmeel
100 gr maismeel
50 gr havermeel
200 gr roomboter (op kamertemperatuur)
160 gr witte basterd suiker
1 los geklopt ei
snufje zout

Wat heb je nodig voor de vulling:

1 kg Elstar appels
50 gr licht bruine basterd suiker
2 el kaneel
1 el speculaaskruiden
75 gr rozijnen

Hoe maak je een glutenvrije appeltaart:

Laat de rozijnen wellen (doe de rozijnen in een schaaltje en voeg er wat kokend water bij, totdat ze onderwater zijn).  Voeg alle meelsoorten, de roomboter, de witte basterdsuiker, 2/3 van het los geklopte ei en het snufje zout samen en mix dit totdat het een mooie egale deegbal is. Zet deze deegbal in de koelkast en laat deze rusten.

Laat de oven voorverwarmen op 180 graden (hetelucht). Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Haal het vocht uit het schaaltje rozijnen en laat ze wat drogen op een stukje keukenpapier. 

Voeg de suiker, het kaneel, de speculaas kruiden bij de appel en meng dit. Voeg als laatste nog de rozijnen toe en meng alles nog een keer.

Bekleed de bodem van de springvorm met wat bakpapier en vet deze in, ook de randen!

Haal het deeg uit de koelkast. Maak van 2/3 van het deeg een bodem en een rand. Houd 1/3 over voor de stroken die op de appeltaart komen te liggen.

Stort de appelmix in de bekleedde springvorm en maak de stroken. Als laatste maak je de stroken nat met 1/3 van het los geklopte ei.

De appeltaart kan de oven in voor 70 minuten.
gvb 20160307 glutenvrije appeltaart(1)Wanneer de appeltaart mooi goudbruin is, kun je deze af laten koelen (als je hiervoor geduld hebt!)

gvb 20160307 glutenvrije appeltaartGoed om te weten…hij viel bij mij vrijwel niet uit elkaar. De bodem was een beetje nattig en de suikers tussen de appels plakje lekker aan elkaar. Hij is zooow lekker!!!

Geniet!!!!

7 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *