Gevuld Speculaas

Print Friendly, PDF & Email

IMAG0552

Wat heb je nodig:
250 gram Schar C Kuchen & Kekse
1 tl. bakpoeder
160 gram koude roomboter
150 gram donkerbruine basterdsuiker
mespunt zout
10 gram speculaas kruiden 
½ eetlepels fiberhusk
2 eetlepels melk (= 20 gram)
300 gram amandelspijs
2 eieren
(witte amandelen)

Springvorm 18 cm

Wat moet je doen:
Zeef bloem en bakpoeder boven een kom. Voeg de suiker, het zout, de fiberhusk en de speculaaskruiden toe en roer alles door elkaar. Snij de boter in kleine stukjes en voeg deze toe, schenk de melk erbij. Kneed alles tot een egale deegbal.

Verpak de deegbal in plasticfolie en laat het ongeveer een uurtje in de koelkast rusten. Maak de amandelspijs los met een vork en roer ¾ van 1 los geklopte ei erdoor.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Rol de helft van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Ik zet meestal even het bakblik/springvorm erop en druk m dan even aan, vervolgens snij ik m iets kleiner uit zodat deze precies in het bakblik/springvorm past. Leg de deeglap in de springvorm, bestrijk vervolgens de deeglap met wat los geklopt ei. Verdeel de amandelspijs over het deeg en strijk het uit. Bestrijk dit weer met ei. 
Rol de andere deeghelft uit en leg die op de amandelspijs, druk de randen een beetje aan, zorg dat er geen lucht onder zit. Bestrijk ook dit met wat los geklopt ei. Houdt je van amandelen, leg deze er dan op en bestrijk ze met wat los geklopt ei. Ik hou er niet zo van en heb dat dan ook niet gedaan.

Plaats het gevulde speculaas in de oven en bak deze in ongeveer 40 min. gaar.

IMAG0553

Groetjes Bakpiet,

Bakpiet

2 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *