Chocolade taart

Print Friendly, PDF & Email

Deze chocolade taart is echt om je vingers bij af te likken!!! En heel makkelijk te maken.

Wat heb je nodig:
200 gram pure chocolade
200 gram boter
225 gram suiker
5 eieren
1 eetlepel glutenvrij (rijst) meel 
(wat aardbeien)
(toefje slagroom)

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom. Snij ook de boter in kleine stukjes zodat het makkelijker smelt en doe dit bij de chocolade. Laat het geheel in de magnetron (ongeveer 1 minuut en 20 seconden, hangt af van je magnetron, het beste is om elke 20 seconden te kijken hoe het gaat) smelten zodat je het goed door elkaar kunt roeren en er na het roeren een glad mengsel ontstaat. Je kan de chocolade en de boter natuurlijk ook au bain marie laten smelten.

Voeg de suiker toe en roer het er goed doorheen. Voeg de 5 eieren 1 voor 1 toe en blijf ondertussen goed roeren. Voeg tot slot het rijstmeel toe en roer nog een keer goed zodat je een mooi egaal en glad mengsel krijgt.

Giet het mengsel in een taartvorm (met een doorsnee van ongeveer 24 cm) en zet hem 22 minuten in de oven. Dit lijkt kort maar de taart moet niet droog worden en de binnenkant moet een beetje vloeibaar blijven.

Haal de taart snel en voorzichtig uit de vorm en laat hem afkoelen.

WP_20140726_012

Serveer de taart eventueel met wat aardbeien en een toefje slagroom.

WP_20140726_017

En smullen maar!!

Eén reactie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *