Brownie Recept (Glutenvrij) Om Je Vingers Bij Af Te Likken

Brownie Recept (Glutenvrij) Om Je Vingers Bij Af Te Likken

Print Friendly, PDF & Email

Dit brownie recept is echt om je vingers bij af te likken, natuurlijk glutenvrij en vooral heel makkelijk te maken.

Ingrediënten Brownie Recept (Glutenvrij):

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 5 eieren
  • 2 eetlepels glutenvrij (rijst) meel
  • (wat aardbeien)
  • (toefje slagroom)

Wat moet je doen voor deze glutenvrije brownie:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom. Snij ook de boter in kleine stukjes zodat het makkelijker smelt en doe dit bij de chocolade. Laat het geheel in de magnetron (ongeveer 1 minuut en 20 seconden, hangt af van je magnetron, het beste is om elke 20 seconden te kijken hoe het gaat) smelten zodat je het goed door elkaar kunt roeren en er na het roeren een glad mengsel ontstaat. Je kan de chocolade en de boter natuurlijk ook au bain marie laten smelten.

Voeg de suiker toe en mix het goed. Voeg de 5 eieren 1 voor 1 toe en blijf ondertussen mixen. Tot slot voeg je de rijstmeel toe en mix nog een keer goed zodat je een mooi egaal en glad mengsel krijgt.

Leg wat bakpapier in de springvorm (24 cm) en zorg ervoor dat je springvorm geen spleten heeft, anders loopt het er tussen uit (wat ik zelf een keer heb gehad met een nieuwe springvorm 🙁 )

Giet het mengsel in de springvorm en zet hem 22 minuten in de oven. Dit lijkt kort maar de taart moet niet droog worden en de binnenkant moet een beetje nattig blijven.

Haal de taart snel en voorzichtig uit de vorm en laat hem afkoelen.

Brownie Recept (Glutenvrij) om je vingers bij af te likken!

Serveer de taart eventueel met wat aardbeien en een toefje slagroom.

20150827 (1)

En smullen maar!!