Borstplaat
Bekijk het glutenvrije assortiment van: Bol.com | Albert Heijn
Ik ben er zo gek op, borstplaat. In de Allerhande van december 2014 zag ik het recept voor borstplaat langs komen. Eigenlijk is het heel makkelijk te maken, het is overigens wel echt super slecht voor je, te veel suikers en vet. Maar lekker dat het is….
Wat heb je nodig:
500 gram witte basterd suiker
175 ml slagroom
50 gram roomboter
siliconen vormpjes
bakpapier
Wat moet je doen:
Leg het bakpapier klaar op een glad oppervlak (aanrechtblad)
Doe de suiker, slagroom en boter in een steelpan en breng op laag vuur aan de kook. Laat al roerende 20-25 min. inkoken tot er nog 2/3 van het mengsel over is en alle suikerkristallen zijn opgelost. Neem de pan van het vuur en roer door tot het mengsel niet meer borrelt en het ondoorzichtig wordt.
Schenk het suikermengsel in de vormpjes.
Volgens de Allerhande kon je wel gewone vormpjes gebruiken…. Ik had leuke gekocht in kerstsfeer. Omdat het nogal veel was moest ik wat vormpjes uit mijn kastjes toveren, daar zag ik (ongebruikte) siliconen cakevormpjes in de vorm van een ster liggen. Dus uit pure nood heb ik deze maar gebruikt.
Jammer genoeg was het niet echt een succes, die uitsteekvormpjes!!! Het liep er aan alle kanten uit 🙁
Toen ze na 2 uur uitgehard waren, lieten de uitsteekvormpjes ook niet echt goed los, alles brak af. En je raadt het waarschijnlijk al, de sterren zijn het mooiste geworden, deze lieten keurig los 🙂
Dus voor de volgende keer gebruik ik siliconen vormpjes!!!
Ze zijn zoooooow lekker….!!!!
Zou je het niet in een ovenschaal kunnen gieten,bedekt met bakpapier. En dan blokjes snijden
Het klinkt wel als een goed idee!! Zelf heb ik dat nog niet geprobeerd.
Alvast succes met maken, het gaat vast lukken 😀 😀
Ik zou het leuk vinden als je me laat weten of het ook gelukt is met het bakpapier, dan zet ik de tip erbij 😀 😀 😀
Groetjes,
Denise
Dat laat ik zeker weten
Leuk!! Ik ben benieuwd 😀
Het was zeker niet moeilijk 😀 Alleen jammer dat ik de verkeerde uitsteekvormpje had 😉 Siliconen (cake) vormpjes iod zijn super 😀 😀
Hmm lekker!! Goed idee om eens zelf te maken. Lijkt me niet moeilijk 🙂