Borstplaat

Bekijk het glutenvrije assortiment van: Bol.com | Albert Heijn

Print Friendly, PDF & Email

Ik ben er zo gek op, borstplaat. In de Allerhande van december 2014 zag ik het recept voor borstplaat langs komen. Eigenlijk is het heel makkelijk te maken, het is overigens wel echt super slecht voor je, te veel suikers en vet. Maar lekker dat het is….

Wat heb je nodig:

500 gram witte basterd suiker
175 ml slagroom
50 gram roomboter
siliconen vormpjes
bakpapier

Wat moet je doen:

Leg het bakpapier klaar op een glad oppervlak (aanrechtblad)
Doe de suiker, slagroom en boter in een steelpan en breng op laag vuur aan de kook. Laat al roerende 20-25 min. inkoken tot er nog 2/3 van het mengsel over is en alle suikerkristallen zijn opgelost.  Neem de pan van het vuur en roer door tot het mengsel niet meer borrelt en het ondoorzichtig wordt.

Schenk het suikermengsel in de vormpjes.

Volgens de Allerhande kon je wel gewone vormpjes gebruiken…. Ik had leuke gekocht in kerstsfeer. Omdat het nogal veel was moest ik wat vormpjes uit mijn kastjes toveren, daar zag ik (ongebruikte) siliconen cakevormpjes in de vorm van een ster liggen. Dus uit pure nood heb ik deze maar gebruikt.

Jammer genoeg was het niet echt een succes, die uitsteekvormpjes!!! Het liep er aan alle kanten uit 🙁
Toen ze na 2 uur uitgehard waren, lieten de uitsteekvormpjes ook niet echt goed los, alles brak af. En je raadt het waarschijnlijk al, de sterren zijn het mooiste geworden, deze lieten keurig los 🙂

Dus voor de volgende keer gebruik ik siliconen vormpjes!!!

Borstplaat

Borstplaat (1)

Borstplaat (2)

 Ze zijn zoooooow lekker….!!!!

6 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *