Amandelcakejes met kokos

Amandelcakejes met kokos

Print Friendly, PDF & Email

Ben je gewoon glutenvrij meel ook wel eens zat? Probeer dan eens deze heerlijke luchtige amandelcakejes met kokos te maken. Je maakt ze met amandelmeel! Yammie 😀gvb Amandelcakejes met kokos 20160110

Wat heb je nodig:

125 gram amandelmeel
125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
80 gram suiker
15 gram kokosrasp
zakje vanille suiker
5 eetlepels melk
2 eieren
1 eetlepel bakpoeder

gvb Amandelcakejes met kokos 20160110 (2)

Hoe maak je amandelcakejes met kokos:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een beslagkom en voeg vervolgens de roomboter, de melk en de 2 eieren erbij. Mix alles tot een egaal beslag.

Ik heb zelf wat hogere siliconen cupcakevormpjes gebruikt. Vul ze net een cm onder de bovenkant, ze worden namelijk wat hoger. Met dit beslag maakte ik 6 flinke cakejes. 

Leg de siliconen vorm op een rooster en plaats het rooster in het midden van de oven en laat ze 20 minuten gaar en mooi licht bruin worden.

Haal ze uit de vorm en laat ze even afkoelen.

gvb Amandelcakejes met kokos 20160110 (1)

Ze smaken heerlijk! Luchtig en zeker niet droog (wat ik soms vind met amandelmeel). Ik bakte ze samen met mijn 3 dochtertjes en ze waren zo op, hahah!