Aardbeientaart met meringues

Print Friendly, PDF & Email

De ingrediënten

De bodem:
225 gr bloem
1 theel. Xanthaangom
100 gr basterdsuiker
100 gr roomboter
2 eieren
Eetlepel water
Maïzena

De vulling:
250 gr vanillevla
200 gr mascarpone
Aardbeien
Blauwe bessen
Meringues

Oven voorverwarmen op 180 graden. Bakvorm invetten, bekleden met bakpapier.
Bloem met xanthaangom, suiker, 1 ei, water en boter mengen.
Maizena strooien en deeg uitrollen, in bakvorm leggen, bakpapier erop en vullen met erwten. 15 min droogbakken in de oven.

WP_20140910_012 WP_20140910_014
Taart er uithalen en taart bestrijken met geklopt ei. Taart weer in de oven stoppen voor 10 min.

WP_20140910_017 WP_20140910_018

Taart uit de oven halen en af laten koelen.
Vanillevla en mascarpone mengen met mixer. Aardbeien, blauwe besjes en meringues verdelen.

WP_20140910_024

Heerlijk!!!

Dit was mijn proefbaksel voor de Bakwedstrijd van Glutenfreewebshop.com.

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *