Aardbeienkwarktaart met een Bodem van Pepernoten en Chocolade
Afgelopen weekend vierde ik mijn 32e verjaardag. Uiteraard hoorde daar een taartje bij. Ik maakte deze heerlijke glutenvrije aardbeienkwarktaart met een bodem van pepernoten en chocolade.
Hij is ook zeker aan te raden om te maken met voor aankomend weekend als Sinterklaas langs komt tijdens Pakjesavond!
Al eerder had ik een kwarktaart gemaakt waarbij ik de mix gebruikte van Albert Heijn. De bodem liet ik in dit geval ook weg en verving ik.
Ik had nog 2 zakjes pepernoten van het merk Consenza in huis, deze waren al behoorlijk verkruimeld, dus kon ik deze mooi gebruiken voor de bodem. Om de bodem stevig te maken gebruikte ik pure chocola. Echt om je vingers bij af te likken zo lekker.
Mocht je de kwarktaartmix van Albert Heijn aanschaffen. De mix voor de bodem en de mix voor de kwak zit in aparte zakjes. De mix voor de kwark in uiteraard glutenvrij, de mix voor de bodem bevat gluten, dit zakje kun je weggooien (of aan iemand anders geven). Of je koopt de mix van dr Oetker zonder bodemmix, wel zo makkelijk!
Wat heb je nodig voor de Glutenvrije Aardbeienkwarktaart met een Bodem van Pepernoten en Chocolade:
AH kwarktaartpakket of dr Oetker kwarktaartmix zonder bodem
400 ml water
500 gram (aardbeien) kwark
250 ml ongezoete slagroom
springvorm 22-24 cm
Voor de bodem:
250 gram pepernoten (bijv. Consenza)
2 x 3 eetlepels kokosolie
200 gram pure chocolade
Wat moet je doen:
De bodem – Maak van de glutenvrije pepernoten fijn, in de keukenmachine of met de staafmixer. Smelt 3 eetlepels kokosolie in een steelpan. Voeg de pepernotenkruimelmix toe en roer dit goed door elkaar.
Leg het vel bakpapier over de springvormbodem en sluit de springvorm. Bedek de bodem van de springvorm met de kruimelmix en verdeel gelijkmatig.
Smelt de andere 3 eetlepels kokosolie in de steelpan en voeg de pure chocolade erbij. Laat dit smelten, totdat het vloeibaar is.
Verdeel de vloeibare chocolade over de pepernoten kruimelmix en plaats de springvorm in de koelkast. Laat de bodem in ongeveer een uurtje hard worden.
De kwark – Doe 400 ml water in een beslagkom en voeg de kwarktaartmix toe. Klop met een mixer (hoogste stand) ca. 3 min. glad en luchtig. Voeg de kwark en de slagroom toe en meng dit ca. 1 minuut met een mixer.
Verdeel het mengsel over de bodem en maak de bovenkant egaal.
Na weer een uur is je taart mooi opgestijfd en kun je de heerlijke aardbeienkwarktaart met een bodem van pepernoten en chocolade aansnijden.
Geniet en eet smakelijk!
Deze blog had mooi gepast in de #wijbloggenglutenvrij van vandaag ?
Hi Mirjam, dat had best gekund ja 😉 Maar deze post is al van vorig jaar 😉 :p dus dat is dan niet helemaal eerlijk hihi
Lieve groet, Denise