Aardbeien Meringues

Print Friendly, PDF & Email

Wat heb je nodig:
2 eieren
125 gr kristal suiker

5 aardbeien

Wat moet je doen:
1. Scheid de eiwitten. Gebruik hiervoor drie kommetjes en 1 mengkom: één voor het eigeel, één voor de schil, één voor de net gescheiden eiwitten en één voor de eiwitten die gelukt zijn. Dat wil zeggen dat de goed gescheiden eiwitten niet bezoedeld worden met eigeel als er per ongeluk één fout gaat. 

IMAG1194

Verwarm de oven voor op 110°C.

2. Klop de eiwitten stijf. Doe dit bij voorkeur met de mixer omdat dat een stuk sneller gaat dan met de hand. Ze moeten zachte pieken gaan vormen (als je de mixer eruit haalt, blijft een piek omhoog staan).

3. Voeg de suiker beetje bij beetje toe. Mix elke keer na het toevoegen van de beetjes suiker. Het schuim is klaar als het aan je mixerhaken blijft hangen. 

4. Pureer in een andere kom je aardbeien en meng dit door je schuim.

WP_20140910_004

5. Je schuim is klaar! Schep nu bolletjes op een bakplaat die je bekleed hebt met bakpapier.

WP_20140910_007

 

6. Zet de meringues voor 1 uur in de oven of totdat je ze van het bakpapier af kunt trekken (de onderkant moet droog zijn). Hoe groter de schuimpjes, hoe langer ze in de oven moeten.

7. Haal ze uit de oven, trek ze voorzichtig van het bakpapier en laat ze volledig afkoelen.

WP_20140910_011

 

2 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *