Bechamelsaus maken

Snel en Simpel Heerlijke Bechamelsaus Maken

Print Friendly, PDF & Email

Super snel en simpel bechamelsaus maken. Om glutenvrije lasagne te maken, had ik natuurlijk ook glutenvrije bechamelsaus nodig. En die kon ik niet vinden. Vooral mijn middelste dochter vond het niet leuk dat ik nooit meer lasagne maakte. Ik ben dus toch maar zelf gaan proberen. En wat blijkt, glutenvrije bechamelsaus is echt heel makkelijk te maken…

Ingrediënten Bechamelsaus

  • 50 gram roomboter
  • 3 eetlepels maizena
  • 250 ml melk

Het maken van de bechamelsaus zelf:

  1. Laat je boter smelten in een pannetje
  2. voeg de maizena erbij
  3. roer het met de garde
  4. voeg de meld toe en roer de melk erdoor.
  5. Blijf roeren zodat het een egaal geheel wordt
  6. Breng het net aan de kook.
  7. Het wordt nu een stevig papje….
  8. Je bechamelsaus is klaar voor gebruik ?

Klik hier voor het volledige recept voor heerlijke glutenvrije lasagne