Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Print Friendly, PDF & Email

Het is een lekker, makkelijk en een glutenvrij recept: Stoofpeertjes! Ik vind ze heerlijk! Mijn man en kinderen overigens ook! Ze zijn lekker als bijgerecht en zeker bij het Kerstdiner mogen ze niet ontbreken.

Wat heb je nodig:
9 stoofpeertjes
100 ml rode wijn
Kaneelstokje
60 gr suiker
Schil van een halve citroen

Wat moet je doen:
Schil de peertje met een fijnschiller, laat het steeltje zitten en haal aan de onderkant het kroontje eruit.
Snij de citroen door midden en haal de schil eraf.

Zet de peertjes in een passende pan en schenk de wijn erin. Doe ook de citroenschil, het kaneelstokje en de suiker in de pan. Vul vervolgens de pan met water totdat de peertjes voor 3/4 bedekt zijn.

IMAG0700Breng de peertjes aan de kook en laat de peertjes zachtjes gaar koken in ongeveer 2 uur.

IMAG0702Wanneer je het vocht wilt bewaren, kun je dit even opkoken, zo wordt het dikker en kun je het serveren bij de stoofpeertjes.

Je kunt ze warm serveren, maar koud is ook heel lekker!

Dit gerecht is onderdeel van ‘Lekkere recepten voor een glutenvrij kerstdiner’ en geplaatst voor #decemberglutenvrij 2014