Effe wachten……Pizza!!!!

Print Friendly, PDF & Email

Eens in de zoveel tijd organiseert de NCV baklessen. Ik ben inmiddels bij twee baklessen geweest, die werden gegeven door Karin Luijendijk, daar heb ik heerlijke pizza's geleerd te maken/ bakken. Deze zijn echt een aanrader en stiekem lekkerder dan een ‘gewone' pizza. Met z'n vijven (2 volwassenen en 3 kids) is dit recept een goede vulling voor hongerige buikjes. Vaak heb ik zelfs nog een beetje over, super om in te vriezen en op een later moment weer lekker op te eten 😀

Ik heb het originele recept wel een beetje aangepast….

Wat heb je nodig:
Bodem:
200 gram tapiocameel
200 gram geraspte kaas
2 eieren
100 gram melk
22 gram olijfolie
zout en peper
16 gram bakpoeder

Pizza beleg:
1/2 blikje Cirio Pizzassimo Pizza Sauce 
oregano/tijm (naar smaak)
wees creatief (champignons/paprika/olijven/kappertjes/tonijn/salami/ham)

Bereiding van de bodem:
Leg een vel bakpapier op de bakplaat (of gebruik in plaats van bakpapier een silicone vel)
Meng alle ingrediënten door elkaar
Verdeel het mengsel over de bakplaat
Bak de bodem 12 minuten op 220 graden
Laat de bodem ietsje afkoelen
WP_20140908_006

Bereiding van de vulling:

Snij alle ingrediënten in kleine stukjes
(Snij de pizza door midden wanneer je twee verschillende delen wilt maken)
Bestrijk de pizza met de pizzasaus
Verdeel de ingrediënten over de pizza
Strooi de Italiaanse kruiden over de pizza
En strooi als laatste de geraspte kaas erover

WP_20140908_011Bak vervolgens de pizza in +/- 10 minuten op 220 graden


WP_20140908_014Buon appetito!!!

 

5 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *