Simpel en heerlijk Glutenvrije Pannenkoeken recept!

Bekijk het glutenvrije assortiment van: Bol.com | Albert Heijn

Print Friendly, PDF & Email

Afgelopen jaren heb ik verschillende recepten geprobeerd voor glutenvrije pannenkoeken. Ik heb ze gemaakt van Koopmans (lekker!), met rijstmeel en boekweit. En met de mix van Schär. De glutenvrije pannenkoeken gemaakt met de mix van Schär smaken naar mijn mening en die van onze 3 dochters verreweg het lekkerst!

Mooi meegenomen is dat dit glutenvrije pannenkoeken recept super simpel en razendsnel te bereiden is!

Ingrediënten Glutenvrije Pannenkoeken

  • 750 ml halfvolle melk
  • 200 gr Schär Mehl Farine (helaas niet meer verkijgbaar bij AH.nl)
  • 3 eieren
  • roomboter
  • eventueel spek, kaas, chorizo etc!

Dit recept is ruim voldoende voor ons gezin van 2 volwassenen en 3 kinderen (onder 10 jaar).

Wat moet je doen voor deze heerlijke glutenvrije pannenkoeken

Doe de melk, meel én eieren in een kom, mix het met de staafmixer tot een glad beslag. Je hebt in no-time een heerlijke glutenvrije pannenkoeken mix. Nu kun je aan het bakken! 🙂

Zet de pit op gemiddeld. Onze inductie heeft stand 1 t/m 10, en ik zet ‘m op 6 of 7. Doe wat roomboter in de pan. Wacht tot de boter mooi bruin kleurt en de pan goed warm is. Als je te kort wacht, mislukt vaak de eerste pannenkoek. En wacht je te lang, dan brand de boter aan.

Het beslag is ietsje dikker dan van normaal pannenkoekenbeslag en glijdt wat minder goed uit over de pan. Met wat geduld heb je wel hele lekkere pannenkoeken.

Let op de randjes van de pannenkoek. Worden die bruin, dan is het tijd om de pannenkoek te draaien. Na het draaien is de onderzijde sneller gaar, misschien een tip.

Tip: Heerlijk met stroop, poedersuiker, suiker met kaneel, Duo Penotti, Nutella, jam, appel, rozijnen, ham, kaas, rozijnen en onze favoriet: De Spek/kaas pannenkoek! Heb je een lekkere variatie, dan probeer ik die graag. Plaats ‘m even in de reacties onder dit bericht!

Glutenvrije spek-kaaspannenkoek

Leg drie plakjes ontbijtspek in de pan en giet daar vervolgens een (soep)lepel beslag over.

heerlijke glutenvrije pannenkoeken (deze is met spek)

Als het beslag aan de bovenkant wat stevig wordt en de pannenkoek aan de onderkant licht bruin is, kun je de pannenkoek omdraaien. Leg op een helft wat kaas en vouw de pannenkoek dubbel. Zo smelt de kaas mooi. Als je pannenkoek aan beide kanten mooi bruin is, kun je er heerlijk van genieten.

glutenvrije spek-kaaspannenkoek

De pannenkoeken zien er niet alleen heerlijk uit, ze zijn het ook! Eet smakelijk!

Eén reactie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *