Categorie: Avondeten

Kip, (Zoete) Paprika’s en Champignons uit de oven

Ik ben geen chefkok, koken is ook niet echt mijn hobby. Voor mij moet het avondeten vooral niet moeilijk klaar te maken zijn. Daarom eten wij zeker wel een keer per twee weken deze ovenschotel; Kip en (Zoete) Paprika’s uit de oven. Zo lekker en vooral gemakkelijk te maken,...

Hindoestaanse Kerrie met Jackfruit

Hebben jullie de heerlijke vleesvervanger Jackfruit al geprobeerd? Ik ben er echt zo gek op! Jackfruit uit Sri Lanka, net als pulled pork, maar dan van fruit in plaats van vlees. Stiekem hield ik mijn meiden een beetje voor de gek. Ik vertelde ze namelijk dat we draadjesvlees gingen...

Lekkere recepten voor een glutenvrij kerstdiner #decemberglutenvrij 2014

Elke dag, van 1 december tot en met 31 december, schrijft er iemand een leuke blog over de maand december. Vandaag mag ik dan eindelijk mijn #decemberglutenvrij blog plaatsen. Voor wie mijn blog (en mij) niet kent, even een korte introductie. Ik ben Denise, 30 jaar en moeder van...

Hertenbiefstukje met cranberry’s en een puree van pastinaak

Wat heb je nodig: Voor de hertenbiefstukjes: Hertenbiefstukjes Roomboter Peper Zout Voor de cranberry’s: 1 zakje verse cranberry’s (340 g) 100 g witte basterdsuiker Voor de pastinaakpuree: 500gr aardappelen, geschild, in stukken 500gr pastinaken, geschild, in stukken zout & peper 60 gr boter, in klontjes 1- 1 1/2 dl...

Beenham met Honing-Mosterdsaus

Deze beenham met honing-mosterdsaus van het merk Meesterstuk is een heerlijk stukje vlees. De beenham zit apart verpakt. In de doos vindt je een ovenschaaltje, de beschrijving, een zakje met kruiden, een bakje met honing-mostersaus, amandelschaafsel en een pop-up thermometer. Het enige wat je nog extra nodig hebt is wat boter,...

Spruitjes met spekjes en port salut en aardappeltjes met raclette

Ik houd wel van een lekker bordje spruitjes, zo ook mijn man en meiden! Graag eten wij daar wat gebakken aardappeltjes bij met raclette. Wat heb je nodig: Voor de spruitjes: 500 gram spruitjes Gerookte ontbijtspek (AH) Nootmuskaat Roomboter Zout (Port Salut) Voor de aardappeltjes: Zak krieltjes Emmi raclette...

Ge­po­cheer­de peertjes met ho­ning en gor­gon­zo­la

Een verrassend lekker voorgerecht zijn deze gepocheerde peertjes. Het klinkt ingewikkeld, maar dat is het zeker niet! Wat heb je nodig: 4 handperen ¾ liter droge witte wijn 100 g gorgonzola (Ballarini) 1 el vloeibare honing Wat moet je doen: Schil de peren en halveer ze. Haal met een...

Stoofpeertjes

Het is een lekker, makkelijk en een glutenvrij recept: Stoofpeertjes! Ik vind ze heerlijk! Mijn man en kinderen overigens ook! Ze zijn lekker als bijgerecht en zeker bij het Kerstdiner mogen ze niet ontbreken. Wat heb je nodig: 9 stoofpeertjes 100 ml rode wijn Kaneelstokje 60 gr suiker Schil...

Kaasfondue

Kaasfonduen is lekker, gezellig en vooral makkelijk. Mijn dochters zijn er gek op. Gezellig om te doen tijdens een verjaardag, Vaderdag, Moederdag, tijdens Sinterklaas, tijdens Kerst of gewoon omdat het kan 😉 Wat heb je nodig: Kaasfondue pakket (wij zijn met 5 personen en gebruiken 2 zakjes a 400...

Fritatta, lekker, gezond en heel erg makkelijk

Ben je opzoek naar een makkelijk, gezond en uiteraard lekker recept, dan is een fritatta echt iets om te maken! Herken je dat moment, daar sta je dan voor je koelkast. Je hebt van alles in huis, maar toch heb je geen idee wat je ervan moet maken. Zo...

Lasagne met bechamelsaus

Een lange tijd heb ik geen lasagne gemaakt. ‘Vroeger’ kocht ik altijd een pakje bechamelsaus en deed dat tussen de lasagnebladen. Maar omdat je kant en klare glutenvrije bechamelsaus in Nederland niet kan kopen (tenminste, ik kan het niet vinden, wel hele lekkere in Italie), maakte ik het nooit...

Salade van gerookte zalm en avocado

Simpel, lekker en het vult goed deze salade van gerookte zalm en avocado. Wat heb je nodig voor 2 personen: 1 rijpe avocado wat gerookte zalm naar smaak 1/2 rode uitje 1/2 limoen beetje bieslook 2 eetlepels Philadelphina Wat moet je doen: Snijd de avocado en de ui in kleine...

Glutenvrije Pizza uit Eigen Oven

Het recept voor een zelfgebakken, echt lekkere glutenvrije pizza had ik in Nederland nog niet gevonden. In Italië wel en daar zijn de glutenvrije pizza’s heerlijk! Ik ben daar opzoek gegaan naar de juiste verhoudingen voor een lekkere pizzabodem. Iedereen bakt daar zijn pizza’s in een steenoven, dus heb ik...

Glutenvrije Noedelsalade met Zalm en Sojabonen

Doordat ik een heerlijk glutenvrij pakket had gekregen met daarin 5 smaken glutenvrije noedels van het merk King Soba, werd het tijd om eens iets anders te maken dan aardappelen, groeten en vlees. Dus maakte ik deze heerlijk glutenvrije noedelsalade met zalm en sojabonen. Dit gerecht staat zo op...