Appeltaart van Haver

Appeltaart van Haver

Print Friendly, PDF & Email

Al tijden stond er een pot op mijn aanrecht, met daarin alle ingrediënten voor een lekker taartje. Ik kon er van alles mee gaan maken, zoals haverkoekjes of frombozenkruimelgebakjes.
Maar ik koos voor het maken van een goddelijke appelkruimeltaart!

IMAG1094 (2)Samen met mijn dochter zijn we appels gaan schillen, we hebben ongeveer 350 gram appelblokjes en 50 gram gewelde rozijnen gebruikt. Bij de mix hoefde we alleen maar 160 gram boter toe te voegen. Alle ingrediënten uit de pot en de boter heb ik even gemixt, totdat ik een kruimelig deeg kreeg.

Ik had een kleine springvorm gebruikt en even van te voren ingevet met wat boter. De oven moest op 190 graden.

In de springvorm heb ik een laag van ongeveer 1 cm bodem gemaakt, beetje aandrukken! Vervolgens de appelblokjes en rozijntjes en als laatste het restant kruimeldeeg er boven op.

IMAG1095

35 min in de oven laten bakken. Daarna mocht het 30 minuten afkoelen in de springvorm op het aanrecht en vervolgens nog compleet af laten koelen in de koelkast.

IMAG1097

Nadat de appelkruimeltaart helemaal afgekoeld was mocht de springvorm eraf.

IMAG1100 IMAG1100_1Hij is echt zoooooo super lekker!!! De pot met inhoud heb ik gekocht bij De Gebaksjuwelier in Culemborg tijdens een lekkere en gezellige proeverij met mijn glutenvrije blogvriendinnen 😀

Gelukkig vond ik op de website het recept met de ingrediënten en hoeveelheden om de appelkruimeltaart nog een keer te maken 🙂

Wat heb je nodig:
175 gram glutenvrije havermeel
85 gram glutenvrije havervlokken
155 gram lichtbruine basterdsuiker 1/2 theelepel kaneel (hou je van kaneel? Doe er dan 1 theelepel kaneel in)
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
1 theelepel vanillesuiker
160 gram boter (of plantenmargarine of kokosolie)
200 gram appels of fruit van het seizoen, bijvoorbeeld frambozen, kersen, pruimen, peren of een combinatie