Aardbeienslof

Aardbeienslof

Print Friendly, PDF & Email

Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag of gewoon een mooi glutenvrij taartje. Wie je ook wilt verwennen, het kan natuurlijk altijd met deze heerlijke glutenvrije aardbeienslof.

Wat heb je nodig:
Voor het deeg:
250 gram bloem (bijv. Kuchen und Kekse)
2 tl bakpoeder
180 gram boter
100 gram suiker
80 gram bruine basterdsuiker
1 eidooier
½ citroen, rasp
¼ tl zout

Boter voor invetten springvorm

Voor de vulling:
150 gram spijs
½ tot 1 ei

1 vanillestokje
500 ml melk
100 gram suiker
2 eidooiers
45 gram maïzena

Topping:
Salgroomspuit

250 gram aardbeien

Wat moet je doen:
Het deeg:
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed het tot een mooie deegbal. Verpak dit en laat het minstens een uur rusten in de koelkast.

IMAG1850

De vulling:
Doe 450 ml van de melk in een pan. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg de merg en de peul toe aan de melk en breng aan de kook.
Meng in een hoge maatbeker de overige 50 ml melk met de suiker en eidooiers en klop dit goed door elkaar. Voeg als laatste de maizena toe en maak er een mooi glad papje van. Zodra de melk kookt kun je het vanillestokje eruit halen.
Giet beetje bij beetje het maizena papje in de hete melk, roer dit goed door en breng het vervolgens aan de kook. Het wordt nu een dikke vla. Laat een paar minuten zachtjes doorkoken, wel blijven roeren 😉

IMAG1848

Dek de pudding goed af met plasticfolie tegen velvorming, laat het afkoelen op het aanrecht en zet het vervolgens in de koelkast.

IMAG1849

De bodem:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de vorm in met wat boter. Meng het spijs met het halve of hele ei zodat het smeerbaar wordt. Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad. Leg de vorm op het deeg en ‘teken' de vorm uit. Leg vervolgens het deeg in de vorm en druk het wat aan. (Bij mij wilde hij er niet in een keer in, maar in deeltjes… 🙁 )

Van het deeg wat je over hebt, maak je de rand van ongeveer 1 cm dik. Verdeel vervolgens de spijs over de bodem. Plaats de vorm in de oven en laat deze 23 – 28 minuten mooi gaar worden.

IMAG1851

Haal de bodem uit de oven en haal de springvorm eraf. Laat de bodem nu afkoelen.

IMAG1854

Topping:
Zodra de bodem is afgekoeld kun je de taart gaan vullen. Roer de afgekoelde vanilleroom even los en doe in een spuitzak. Spuit de room op de bodem en verdeel de aardbeien erover. Voeg als laatste nog wat toefjes slagroom toe en hij is af 😉

IMAG1857

IMAG1859
Eet smakelijk!