Glutenvrij Uiteten in Como (Italië) , L’ANTICA TRATTORIA

Bekijk het glutenvrije assortiment van: Bol.com | Albert Heijn

Print Friendly, PDF & Email

Een a twee keer per jaar gaan wij op vakantie naar Italië, wij zitten dan in een huis aan het Lago Maggiore. Wij hebben het daar helemaal naar onze zin! 

Omdat we nog niet zo lang weten dat onze drie meiden coeliakie hebben zijn we dit keer voor het eerst uiteten geweest. Dit was uberhaupt onze eerste ervaring met uiteten gaan, laat staan in het buitenland. Het was dan ook wel echt enorm spannend.

In Nederland ben ik lid geworden van de Italiaanse NCV, de AiC (Associazione Italiana Celiachia).

logo_aic

Ik heb vervolgens de app geïnstalleerd (want daarvoor heb je een inlogcode nodig!). Op deze manier hebben we nog meer restaurants gevonden dan via de app van Gluten Free Roads.
Via de app van AiC zijn we terecht gekomen bij L’Antica Trattoria in Como aan het Lago di Como. We hebben netjes even van tevoren gebeld en konden daar keurig om 19.30 uur terecht.

L'Antica

Graag wilde ze weten of wij alle 5 glutenvrij wilde eten, en ja dat wilde we graag! Vooraf hebben we een broodje gegeten met verschillende soorten olijfolie en peper, en wat was dat lekker! Het was een soort breekbrood/kaiserbroodje! Het leek ook een eeuwigheid geleden dat we een lekker broodje op hadden. Jammie!

Het hoofdgerecht bestond uit: Gnocchi met konijn, Pasta met garnalen, Mixed-Grill en Biefstuk (omdat onze jongste nog maar 2 jaar is, hebben we 4 hoofdgerechten besteld) en nog wat gebakken aardappeltjes erbij.

Alle smaakte erg goed! Ik vond het ook wel erg spannend, stel nou dat er iets niet glutenvrij zou zijn?!!! Maar het ging helemaal goed! We hadden met de kids een leuke gezellige avond!

Zelfs de volgende dag had niemand krampen in zijn buik gehad! Poeh wat was ik opgelucht. Hier gaan we zeker nog een keer heen!

L'Antica

L'Antica

L'Antica

 

Met een gezin van 5 hebben we 91 euro uitgegeven, fles water, 1/2 liter rode huiswijn, brood vooraf, 4 hoofgerechten, aardappeltjes en nog de “coperto” . Een keurig bedrag vonden wij!

Eén reactie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *