Glutenvrije Oliebollen Kopen? Glutenvrije Oliebollen Test

Bekijk het glutenvrije assortiment van: Bol.com | Albert Heijn

Print Friendly, PDF & Email

Wil je glutenvrije oliebollen kopen? Vandaag mag ik dan eindelijk onze bevindingen van mijn glutenvrije oliebollen test online zetten. Het is namelijk de dag dat het luikje 14 december van #decemberglutenvrij open gaat. Ik mag het stokje overnemen van Carlijn die gister allemaal heerlijke glutenvrije en lactosevrije recepten plaatste op haar geweldige site Foodless. #decemberglutenvrij is een leuk bloggersinitiatief van allemaal glutenvrije bloggers. Elke dag plaatst een glutenvrije blogger een leuke, lekkere of interessante blog over de maand december.

Ik dacht jullie dit jaar maar eens te verrassen met een GLUTENVRIJE OLIEBOLLEN TEST

Glutenvrije Oliebollen Kopen: Bekijk de Winnaar van de Glutenvrije Oliebollen Test 2016 - GlutenvrijeBlog.nl

Afgelopen weekend was het dan echt zover. Ik organiseerde de eerste glutenvrije oliebollen test. Mijn uitdaging begon met het uitzoeken welke producenten allemaal glutenvrije oliebollen produceren. Ik moet je toegeven, dat zijn er best heel veel!

Helaas kon niet iedereen mee doen. Zo maakten FreeOf, Odenwald, De Gebaksjuwelier, Bakkerij Teravest en The Welsh Bakerstone nog geen oliebollen. Helaas kreeg ik van ’t Stoepje geen reactie. Jammer, want ik had jullie graag verteld hoe deze smaken!

Gelukkig wilde deze bakkers wel meedoen en hebben zij ons voorzien van glutenvrije oliebollen. Bedankt Roley’s, Yam, Joop Siervogel, Le Poole, HeJa Teff bakkerij en Happy Bakers voor jullie support!

Wij hadden maar liefst 9 verschillende oliebollen om te testen.

Graag zet ik voor jullie alle varianten en hun pluspunten op een rijtje. Maar voor ik dat doe zal ik kort wat over mezelf vertellen.

Ik ben Denise, schrijfster van GlutenvrijeBlog.nl / GlutenvrijeOliebol.nl / GlutenvrijeLunch.nl / GlutenvrijePizza.nl, bestuurslid van Stichting Coeliakiemaand, werkende vrouw, getrouwd met Emiel en ook nog moeder van drie geweldige meiden; Lisa (’07) Eline (’09) en Marina (’12).

Sinds oktober 2013 weten wij dat onze drie meiden coeliakie hebben. Ook ik weet sinds juli 2014 dat ik coeliakie heb. Op mijn blog deel ik lekkere recepten, product reviews en nog veel meer over het glutenvrije leven! Ben je benieuwd hoe wij er, na een lange zoektocht, achter zijn gekomen dat wij alle 4 coeliakie hebben? Tijdens de Coeliakiemaand 2015 schreef ik hier een uitgebreide blog over. Maar wacht nog maar even met klikken, je bent natuurlijk hartstikke nieuwsgierig naar die lekkere glutenvrije oliebollen….

DE GLUTENVRIJE OLIEBOLLEN TEST – GLUTENVRIJE OLIEBOLLEN KOPEN

Het proeven ging ‘blind’. De dames die mochten testen, wisten niet van welk merk ze glutenvrije oliebollen gingen eten. We begonnen met Oliebol #1 en als laatste Oliebol #9. Om ze goed te kunnen beoordelen probeerde we ze zowel koud als warm en allemaal zonder poedersuiker. Eigenlijk kan ik vooraf al vertellen dat alle oliebollen warm lekkerder zijn.

Oliebol #1

Glutenvrije Oliebollen Test 2016 - GlutenvrijeBlog.nl

De eerste glutenvrije oliebollen die wij mochten proeven waren de oliebollen van Yam. Ze hebben een nogal schattig uiterlijk. Ze zijn namelijk wat kleiner dan de andere oliebollen. Ze zijn zeker geschikt voor mensen die niet een hele grote oliebol willen eten, maar als je ze wel graag eet, neem je er gewoon twee 😉 Ook zeker goed geschikt voor kinderen 😀 De oliebollen zijn lekker gevuld met rozijnen, appel en sinaasappelstukjes. Er zitten 6 oliebollen in de verpakking.

Marieke: Warm zijn ze lekker soepelGlutenvrije Oliebollen Test 2016 - GlutenvrijeBlog.nl

Oliebol #2

Glutenvrije Oliebollen Test 2016 - GlutenvrijeBlog.nl

Deze oliebollen zijn van Le Poole en zijn zonder krenten en/of rozijnen. Mijn dochter Lisa bijvoorbeeld houdt helemaal niet van krenten en rozijnen en vind deze helemaal super! Het testpanel was het er unaniem over eens dat oliebollen met rozijnen en/of krenten toch wel echt bij een oliebol horen. Wij vonden het veel weg hebben van een broodje. Je kunt deze oliebollen van Le Poole nog bestellen tot en met vandaag 14 december.

Glutenvrije Oliebollen Test 2016 - GlutenvrijeBlog.nl

Oliebol #3

Glutenvrije Oliebollen Test 2016 - GlutenvrijeBlog.nl

Deze glutenvrije oliebollen gaf ik vorig jaar ook een review, het zijn de oliebollen van Roley’s. Ik moet je toegeven dat dit mijn favorieten zijn. Ik vind ze lekker luchtig, ze hebben een mooie kleur en als je ze verwarmd komt de smaak van de rozijnen goed tot zijn recht. Ik heb ze weer met heel erg veel plezier gegeten!

Glutenvrije Oliebollen Test 2016 - GlutenvrijeBlog.nl

Oliebol #4

Glutenvrije Oliebollen Test 2016 - GlutenvrijeBlog.nlOok deze oliebollen wijken net een beetje af van de vorm die we gewend zijn van de ‘normale’ oliebol. Maar ergens vind ik dat wel heel goed. Stel je bent ergens op visite (of gewoon thuis) en er worden ook glutenvolle oliebollen geserveerd, dan herken je direct jouw glutenvrije oliebollen. Handig toch?!

Ze zijn ook net wat lichter van kleur. De smaak is echt heel goed. Ze komen (volgens een glutenvolle tester Maeyke) heel dicht bij een ‘normale’ oliebol. Niet onbelangrijk om nog te vermelden…. deze glutenvrije oliebollen zijn van het merk Happy Bakers.

Glutenvrije Oliebollen Test 2016 - GlutenvrijeBlog.nlOliebol #5

Glutenvrije Oliebollen Test 2016 - GlutenvrijeBlog.nl

Deze oliebol is zonder rozijnen en/of krenten. Ze zijn van Joop’s Glutenvrij, voor sommigen bekend van Specialetaarten.nl. Marieke, Mirjam en ik zijn bekend met de producten van Joop Siervogel. Wij herkenden eigenlijk de smaak van zijn lekkere croissantjes in deze oliebol. Dochter Lisa vond ze heerlijk. Het testpanel gaat toch liever voor glutenvrije oliebollen met rozijnen en/of krenten 😉

Glutenvrije Oliebollen Test 2016 - GlutenvrijeBlog.nl

Oliebol #6

Glutenvrije Oliebollen Test 2016 - GlutenvrijeBlog.nl

Dit is onze laatste glutenvrije oliebol zonder rozijnen en/of krenten. Ze zijn van Roley’s. Ze zijn een beetje vergelijkbaar met de oliebollen met rozijnen, alleen dan wat kaler. Ook in dit geval vond dochter Lisa ze heerlijk en het testpanel gaat toch liever voor oliebollen met rozijnen en/of krenten 😉

Glutenvrije Oliebollen Test 2016 - GlutenvrijeBlog.nl

Oliebol #7

Glutenvrije Oliebollen Test 2016 - GlutenvrijeBlog.nl

Oliebol nummer 7 is van Le Poole. Ook voor deze oliebollen geldt dat je ze vandaag 14 december nog kunt bestellen, daarna is het familiebedrijf Le Poole t/m 2 januari gesloten.

Marlies vindt deze glutenvrije oliebol warm heel erg lekker en luchtig, hij ruikt lekker en is goed elastisch. 

Glutenvrije Oliebollen Test 2016 - GlutenvrijeBlog.nl

Oliebol #8

Glutenvrije Oliebollen Test 2016 - GlutenvrijeBlog.nl

Digna had sinds haar diagnose coeliakie in 2012 geen oliebol meer gegeten. Dit is DE lekkerste oliebol van de 9, het is mijn favoriet, schreef ze. Volgens Maeyke (onze glutenvolle tester) kwam deze oliebol het dichtst bij de ‘echte’ oliebol. Deze heerlijke glutenvrij oliebol is van Joop’s Glutenvrij – Specialetaarten.nl.

Mirjam vindt deze oliebol er lekker bruin aan de buitenkant uitzien, beetje compact maar wel goed gevuld. Ook een goede geur en lekker zoet.

Glutenvrije Oliebollen Test 2016 - GlutenvrijeBlog.nl

Oliebol #9

Glutenvrije Oliebollen Test 2016 - GlutenvrijeBlog.nl

Oliebol 9 staat bij mij ook in mijn favorieten en is van HeJa Teff Bakkerij. Volgens mij zitten er blanke rozijnen in, wat ik wel erg lekker vind. Ze hebben een hele mooie vorm en zijn echt heel erg luchtig. Glutenvrije Oliebollen Test 2016 - GlutenvrijeBlog.nl

Conclusie Glutenvrije Oliebollen test:

Mijn persoonlijke top 3 in willekeurige volgorde: #3 Roley’s,  #4 Happy Bakers, #9 HeJa

Top 3 van Maeyke (onze glutenvolle tester) in willekeurige volgorde: #4 Happy Bakers, #7 Le Poole #8 Joop Siervogel

Top 3 van Mirjam (ikbenglutenvrij.nl) in willekeurige volgorde: #3 Roley’s #4 Happy Bakers, #8 Joop Siervogel

Mijn dochter Lisa vond alle drie de oliebollen zonder rozijnen/krenten heel erg lekker. En Eline en Marina maakt het helemaal niks uit, ze smaken allemaal heel goed!!

Eigenlijk kunnen we dus concluderen dat er voor ieder wat wils is. Ik moet je zeggen dat ik het een hele goede ontwikkeling vind dat er inmiddels zo veel heerlijke oliebollen te koop zijn! Klasse.

Hopelijk heb je al helemaal trek gekregen van al die heerlijke glutenvrije oliebollen. Wij hebben in ieder geval een hele leuke gezellige middag gehad met veel oliebollen. Nogmaals dank Roley’s, Yam, Joop Siervogel, Le Poole, HeJa Teff bakkerij en Happy Bakers. Zonder jullie had ik niet zo’n uitgebreid artikel kunnen schrijven.

Ik wens jullie allemaal hele fijne gezellige en heerlijke glutenvrije feestdagen!!

Morgen geef ik het stokje van #decemberglutenvrij door aan Glutenvrij Kookhoekje.

ps: ben je nog opzoek naar het lekkerste recept om zelf oliebollen te bakken. Je vind ‘m hier!

10 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *