Belgisch Restaurant Lieve in Amsterdam

Print Friendly, PDF & Email

Afgelopen weekend zijn mijn man en ik een middagje naar Amsterdam geweest. Aansluitend zijn wij gaan eten bij het Belgische Restaurant Lieve op de Herengracht 88.

Uiteraard had ik wat research gedaan, ik ga immers niet zomaar ergens eten, volgens de lijst van de NCV was Restaurant Lieve een goedgekeurd glutenvrij restaurant.

We mochten ergens, met meerdere mensen, op een bank zitten (wachten), waar we vervolgens moesten kiezen in wat voor soort ambiance we wilde eten. Je kon kiezen uit drie verschillende ambiance. Na dit wat aparte tafereel, kozen voor ‘Mams Keukentafel', waarna we aan een tafel met een plastic tafelkleedje!!! werden gezet. Tja….niet echt bepaald mijn ding, maarja….we gingen immers ergens glutenvrij uiteten…! Dus niet zeuren dacht ik.

We kregen beide een menukaart en tot mijn verbazing kreeg ik een menukaart met daarop de tekst “GLUTENARM” (heel apart vond ik dit! juist omdat dit restaurant gekeurd is door de NCV). Glutenarm is een term waar, naar mijn mening, menig mens en al helemaal ik,  kriebels van krijgt als het om coeliakie gaat!

Maar goed, niet zeuren…. NCV heeft het goedgekeurd….!

Na meer dan een uur gewacht te hebben kregen we eindelijk ons voorgerecht. Ik had een varkensrouleau met zongedroogde tomaat, rauwe ham en olijven. Het vlees was echt heel droog en de olijven waren duidelijk uit een houdbaar potje. Ik vond het een kale saaie bedoeling.

20151019 (2)Na vervolgens weer 45 minuten gewacht te hebben kregen we ons hoofdgerecht. 

20151019 (3)

Hier had ik gekozen voor de Beenham gekaramelliseerd in Luikse Stroop. Hierbij was zelfs het vlees nog koud! En werkelijk elke hap smaakte naar de overheersende jus. Mijn man had een gegrilde tonijn, deze was zelfs niet gaar!

Wij waren er inmiddels wel klaar mee, we moesten overigens nog op tijd ergens zijn, maar doordat we zo lang hadden moesten wachten, en wij dus eigenlijk te laat waren, besloten we om de rekening te vragen en dus het nagerecht te laten zitten.

De dame van de bediening vroeg mijn man of er iets mis was met het stuk tonijn, omdat hij deze had laten staan…. tja deze was niet gaar…

Mevrouw stelde voor om een deel van de rekening te laten vervallen. Dit vond ik wel keurig. 

Jammer maar helaas, wij hadden hier geen goede ervaring… Wel had ik goede reacties gehad op Facebook….

20151019

Ik moet je wel toegeven dat alles glutenvrij was. Ik heb helemaal nergens last van gehad!!! Maar de kwaliteit van het eten vond ik niet best. Misschien had de chef zijn dag niet, of was hij afwezig en heeft er iemand in de keuken gestaan die het niet helemaal aan kon…ik weet het niet! Jammer vond ik het in ieder geval wel. 

Hopelijk een volgende keer beter….maar dan wel ergens anders 😉 

Heb je nog tips voor ons voor een goed restaurant in Amsterdam, reageer dan graag 😀 😀 😀 

2 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *