Lisa’s Choice Poffertjesmix

Deze glutenvrije poffertjes zijn echt te lekker. Zelfs lekkerder dan de glutenvolle poffertjes!!! Het is een echt aanrader 😀 😀  Wat heb je nodig: Pak Lisa’s Choice Poffertjesmix 6 eieren 1 liter melk 7 gram droge gist Olie/boter om de poffertjes in te bakken Poffertjespan Wat moet je doen:...

Gevuld Speculaas

Wat heb je nodig: 250 gram Schar C Kuchen & Kekse 1 tl. bakpoeder 160 gram koude roomboter 150 gram donkerbruine basterdsuiker mespunt zout 10 gram speculaas kruiden  ½ eetlepels fiberhusk 2 eetlepels melk (= 20 gram) 300 gram amandelspijs 2 eieren (witte amandelen) Springvorm 18 cm Wat moet je...

Poffertjes mix

Ben je fan van poffertjes en boekweitmeel, dan is dit het juiste recept voor jou! Houd je niet zo van boekweit? Ga dan voor totaal 250 gram Schar Mehl Farine. Wat heb je nodig: 125 gram boekweitmeel (bijvoorbeeld Peak’s) 125 gram Schar Mehl Farine 8 gram gist (1 zakje van...

Speculaascake

Afgelopen weekend heb ik bij Le Poole in Twello een speculaaskoek gekocht. Graag wilde ik de koek namaken, het is alleen geen speculaaskoek geworden, maar een speculaascake. De speculaaskoek was wat steviger van structuur, de cake luchtiger. En eigenlijk was mijn cake lekkerder, sssst niet doorvertellen heh 😉 Wat...

Coeliakie maar geen klachten. Wel of niet een glutenvrij dieet?

Coeliakie maar geen klachten. Wel of niet een glutenvrij dieet? Een Fins onderzoek uitgevoerd door o.a. Kurppa en Paalova toont aan dat mensen die positief testen op coeliakie, maar nooit klachten ervoeren baat hadden bij een glutenvrij dieet. Artsen zijn doorgaans zeer terughoudend bij het voorschrijven van een glutenvrij...

Galia meloen met coburger ham

Gezond, glutenvrij en goed voor het oog….dus lekker om te snacken. Wat heb je nodig: Een halve rijpe galia meloen Een pakje voorverpakte coburgerham  Wat moet je doen: Snij de galia meloen door midden Snij de halve meloen in acht parten Snij de pitjes eraf Snij de schil eraf Vouw...

Speculaaskoek van Le Poole

Op de Sinterklaasmarkt van Le Poole in Twello op zaterdag 25 oktober 2014, hebben wij een heerlijke speculaaskoek gekocht. Jammie! Deze speculaaskoek smaakt erg goed. Het is een beetje een kruising tussen een cake en ontbijtkoek.   Ik ga wel een poging wagen om deze zelf te bakken….to be...

Sinterklaasmarkt Le Poole Twello

Afgelopen zaterdag zijn wij naar de Sinterklaasmarkt geweest van Le Poole in Twello. Ik was al wel eens eerder op een verkoopzaterdag geweest, maar nog niet eerder op de Sinterklaasmarkt. Ik kan toch wel zeggen dat het een groot succes was! De kinderen hebben echt een hele leuke ochtend/middag...

Cake van Lisa’s Choice

Omdat ik derde was geworden bij de bakwedstrijd van glutenfreewebshop.com en ik een tas vol met lekkers heb ontvangen, heb ik de cakemix van Lisa’s Choice uitgeprobeerd. Om eerlijk te zijn was het Marina, die de cake mocht testen haha Wat heb je nodig: 250 gr boter 10 gr...

Muesli met yoghurt en banaan

Wat moet je nou toch eten als je het brood wat je eet, je toch eigenlijk niet zo smaakt, maar je wel met een gevulde buik de deur uit wilt…. Muesli met yoghurt en banaan Wat heb je nodig: Muesli van Bakery on Main Beetje yoghurt Banaan (en omdat...

Champignonsoep

Altijd lekker, een soepje! Binnen een half uurtje heb je een smakelijk glutenvrij kommetje soep op tafel. Wat heb je nodig: 2 uien 450 g champignons 50 g boter crème fraîche, bekertje a 125 ml 1 el bloem (bijv. Schar mix B, Lisa’s choice ) 2 kippenbouillontabletten Wat moet je doen:...

Woodstone Almere

Samen met mijn man ben ik op een dinsdagavond een hapje wezen eten bij Woodstone in Almere. Vooraf had ik gebeld om te vragen of ik daar een glutenvrije pizza kon komen eten. (Dit had ik overigens al uitgebreid op de website van Woodstone gelezen, maar toch altijd even...

Effe wachten……Pizza!!!!

Eens in de zoveel tijd organiseert de NCV baklessen. Ik ben inmiddels bij twee baklessen geweest, die werden gegeven door Karin Luijendijk, daar heb ik heerlijke pizza’s geleerd te maken/ bakken. Deze zijn echt een aanrader en stiekem lekkerder dan een ‘gewone’ pizza. Met z’n vijven (2 volwassenen en 3 kids)...

Glutenvrij? Hoeveel is 20 ppm?

‘In het laboratorium is uitgezocht hoeveel gluten mensen met coeliakie kunnen verdragen. Ze deden 50 ppm gluten in een pil. En gaven dat aan 10 mensen, 30 dagen lang. Ziek werden ze er niet van. Dachten ze. Want ze hadden geen buikklachten of andere klachten. Daarom hebben ze een...