Weekendje weg naar België – Glutenvrij Meetjesland

Bekijk het glutenvrije assortiment van: Bol.com | Albert Heijn

Print Friendly, PDF & Email

Je wilt een weekendje weg, maar waar ga je naar toe? Kun je daar glutenvrij ontbijten? Zijn er restaurants die glutenvrije maaltijden aanbieden? Je zult deze vragen vast wel herkennen… Jammer genoeg is het niet zo dat je zo even een bed & breakfast boekt…. Maar niet zo heel ver hier vandaan zijn wel hele leuke mogelijkheden…. Glutenvrij Meetjesland in België!

Weekendje weg naar België - Glutenvrij MeetjeslandToerisme Meetjesland nodigde ons gezin uit om het zelf te komen ervaren. We kregen een grote stapel met allemaal folders waaruit we een leuk programma konden kiezen. Je leest in deze blog ons weekend in Glutenvrij Meetjesland.

 

Bed & Breakfast Bready

Op zaterdagochtend vertrokken wij richting Oosteeklo, op zo’n 200 km rijden vanaf Amersfoort. Aangekomen bij bed & breakfast Bready werden wij vriendelijk ontvangen door Geert en Khady.

Omdat ons gezin bestaat uit 5 personen, hadden wij 2 keurige kamers, met alle twee een eigen badkamer.

Na even gekletst te hebben met Geert, de eigenaar, kwam Khady, zijn vrouw, met heerlijke gebakken banaan, uiteraard glutenvrij!!! Dit hadden wij nog nooit eerder op. Het smaakte verrukkelijk!

Weekendje weg naar België - Glutenvrij Meetjesland

Het Leen

Het was tijd om wat te zien van de regio Meetjesland, dus besloten wij met ons gezin naar het bos te gaan. Onze kids (en wij) hadden inmiddels al even in de auto gezeten, dus lekker rennen en klimmen in een bos was wel een goed idee. Op een paar minuten rijden arriveerde wij in het mooi groene gebied Het Leen.

Weekendje weg naar België - Glutenvrij Meetjesland

Na heerlijk gewandeld te hebben, dronken wij nog een drankje bij een cafetaria, waar ook een leuke speeltuin was voor de kids.

 

Huysmanhoeve

Uiteraard wilde we nog meer zien van Meetjesland, dus gingen we naar het Provinciaal Streekcentrum Huysmanshoeve. Hier bevind zich tevens ook het Toeristisch Informatie centrum van Meetjesland. De kinderen konden hier lekker vrij rondkijken. Er waren meerdere tentoonstellingen te zien, waaronder een tentoonstelling over de landbouw en over ambachten van vroeger.

Weekendje weg naar België - Glutenvrij Meetjesland

En voor de fietsfanaten onder ons (waaronder mijn man)….een tentoonstelling van Roger de Vlaeminck, wie geboren en getogen is in Eeklo (Meetjesland).

Weekendje weg naar België - Glutenvrij MeetjeslandWe raakte aan de praat met een van de medewerkers van Toerisme Meetjesland. Ik was toch wel benieuwd hoe het zo was gekomen dat er zo veel mogelijkheden zijn om glutenvrij te overnachten en uit eten te kunnen. Wat blijkt, de directeur van Toerisme Meetjesland heeft zelf coeliakie! Nu snap ik waarom het hier allemaal zo goed geregeld is 😀

 

Folder

Er is ook zelfs een uitgebreide folder met hierin alle adressen die een glutenvrij ontbijt bij de overnachting aanbieden. Ook staan alle restaurants hierin vermeld die glutenvrij aanbieden. Al deze logies en restaurants hebben een speciale cursus gevolgd hoe het glutenvrije dieet werkt en waar je rekening mee moet houden wanneer iemand coeliakie heeft. (ECHT HEEL GOED GEREGELD!)

 

Restaurant Middenstandshuis

Om 18:00 was er een tafelt voor ons gereserveerd bij Restaurant Middenstandshuis in het centrum van Eelko. Daar bestelde wij voor onze kids een hamburger met appelmoes en patat. Mijn man nam chateaubriand met pepersaus en ik ging voor de Filet Pur ook met pepersaus…. want tja, pepersaus dat had ik al in geen tijden meer gegeten! Uiteraard was alles glutenvrij bereid 😀 en het smaakte super!

Een nagerecht kon niet natuurlijk niet ontbreken. De kids kozen een bolletje ijs met slagroom, mijn man een chocolade trio en ik de Crème Brulée. Lekker lekker!

Weekendje weg naar België - Glutenvrij Meetjesland

Nadat onze we onze buikjes rond gegeten hadden, en niet van de gluten haha, maar omdat het ons lekker had gesmaakt, gingen wij weer naar ons Bed & Breakfast Bready.

De volgende ochtend werden wij verrast met een uitgebreid compleet glutenvrij ontbijt. Diverse glutenvrije broodjes, yoghurt met muesli, fruit, pannenkoeken voor de kids en nog veel meer lekkers.

Weekendje weg naar België - Glutenvrij Meetjesland

Stoomtrein & Dieseltrein, Maldegem – Eeklo

We kregen de tip om met de kids de stroomtrein uit 1921 te gaan bekijken en hiermee een ritje te maken. We hadden niet gekeken naar de dienstregeling en bij aankomst in Maldegem bleek dat de stoomtrein later die dag zou rijden, dus besloten we eerst de dieseltrein naar Eeklo en terug naar Maldegem te nemen.

Weer terug in Maldegem, raadde de vriendelijke mevrouw bij de balie ons toch echt aan ook de stoomtrein nog te nemen. We volgde haar advies op, maar ik moet je bekennen dat twee keer de trein heen en terug met 3 kids niet ideaal was.  Ik raad je aan om of de stoomtrein te nemen of de dieseltrein. Een ritje heen en weer duurt iets meer dan een uur. Wij zaten zo’n drie uur in de trein en dat was net wat te veel voor de kids. Gelukkig kon je wel een lekkere versnapering kopen in de stoomtrein, chipjes 😀

 

Weekendje weg naar België - Glutenvrij Meetjesland

Kijkje nemen bij de machinist in de dieseltrein.

Weekendje weg naar België - Glutenvrij Meetjesland

Wij kijken terug op een heel leuk weekendje Glutenvrij Meetjesland!!

Wil je ook zo’n leuk en onbezorgd weekendje naar Meetjesland, wellicht heb je dan nog wat aan deze links.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *