Glutenvrije Traktatie – Glutenvrij Trakteren

Bekijk het glutenvrije assortiment van: Bol.com | Albert Heijn

Print Friendly, PDF & Email

Help!!! Er zit een kindje in de klas, op sport, op de bso of op het kinderdagverblijf met coeliakie/ glutenintolerantie. Wat zou je dit kindje voor glutenvrije traktatie kunnen geven? 

Voordat ik je wat lekkere ideeën geef, zijn er nog een paar heel belangrijke dingen die je moet weten, voordat je een traktatie ook werkelijk glutenvrij aan kunt bieden aan het kind:

  • Voorkom kruisbesmetting: Zorg voor een schoon werkvlak (dus geen broodkruimels op het aanrecht), schone handen en schoon materiaal.
  • Het is aan te raden om de glutenvrije traktatie altijd apart te houden, dus niet tussen de andere traktaties (stel dat je een voorverpakt cakeje geef, leg deze niet tussen de cupcakes!)
  • 1 kruimel kan al een hoop ellende veroorzaken: Buikpijn, overgeven, hoofdpijn en mogelijk schade in de darm, waardoor voedingsstoffen niet meer opgenomen kunnen worden! (Ik schrijf dit niet om je af te schrikken, maar om je erop te attenderen, dat het wel serieus is!)
  • Wij ouders (en voor al de kindjes) waarderen het echt enorm als je je best wilt doen om ook iets glutenvrij’s mee te geven 😀 😀 😀  Wel is het altijd handig om het eerst even met de ouder te overleggen. Wij vinden het namelijk nogal spannend als iemand iets geeft 😉

 Glutenvrije Traktatie

En dan nu de tips voor een geslaagde glutenvrije traktatie 😉 :

Zelf doe ik mijn boodschappen bij Albert Heijn. Op elk glutenvrij huismerk product kun je zien of een product glutenvrij is. Dit logo kun je op de achterkant van het product vinden. Ik vind dit zelf een erg handig hulpmiddel 😀

gvb glutenvrij logo AH 20160120

Mocht je toch een ander leuk en lekker idee hebben, dat kan natuurlijk ook! Dan hier nog een paar tips:

  • Bekijk de website Livaad, hier kun je bekijken welk merk product glutenvrij is. 
  • Ook kun je een app gebruiken, zoek in ‘Store’ naar Glutenvrij, download de app, scan het product en je ziet direct of het product glutenvrij is ja of nee. Heel handig!

Veel succes en plezier met trakteren 😀 😀
Groetjes,
Denise

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *