Glutenvrije Oliebollen bakken

Plannen om dit jaar zelf glutenvrije oliebollen te gaan bakken?

Op deze pagina vind je het beste recept om zelf glutenvrije oliebollen te bakken.

Houd je ook zo van appelbeignets? Scroll dan zo verder, want onder het recept van de glutenvrije oliebollen, vind je ook een heerlijk recept voor glutenvrije appelbeignets.

Ik wens je alvast heel veel succes & plezier met bakken!

Groetjes, Denise 

Glutenvrije Oliebollen Recept

Recept voor 30 Glutenvrije Oliebollen:


Ingrediënten Glutenvrije Oliebollen:

- 500 gr Schar mix B - 10 gr gedroogde gist - 700 ml lauwe melk (of water om ze lactosevrij te maken) - 250 gr rozijnen (of 125 gr krenten en 125 gr rozijnen) - 2 Goudreinet appels, fijn gesnipperd - (6 gr kaneel) - 3 flessen zonnebloemolie om in te bakken (zorg voor een extra fles zonnebloemolie, de kans is groot dat je een beetje bij moet vullen).

Glutenvrije Oliebollen Recept

Zo maak je heerlijke Glutenvrije Oliebollen:

Laat de rozijnen wellen.  

Glutenvrije Oliebollen Recept

Meng vervolgens de meel, de gist, de kaneel en de melk door elkaar tot een mooi glad beslag. Schil de appel(s) en snipper deze. Meng de rozijnen en appel door het beslag en laat alles 60 minuten afgedekt rijzen op een warme plek. Bijvoorbeeld bij de verwarming of in de oven (die warm is en niet aan staat!) Je deeg gaat dan flink rijzen, zoals je kunt zien op de afbeelding. Deze kom zat 2/3 vol.

Glutenvrije Oliebollen Recept

Verhit de zonnebloemolie tot 190 graden en schep met een ijsschep bolletjes.

Glutenvrije Oliebollen Recept

Bak je oliebollen zo’n 5 minuten en keer ze op de helft van de tijd om. Als ze mooi goudbruin zijn kun je ze laten uitlekken op keukenpapier en ze zijn klaar om te eten. Ik zeg… smullen maar!!




Glutenvrije Appelbeignets Recept

Recept voor 25 Glutenvrije Appelbeignets:


Ingrediënten Glutenvrije Appelbeignets:  

- 500 gr Schar mix B - 10 gr gedroogde gist - 700 ml lauwe melk (of water om ze lactosevrij te maken) - 6 gr kaneel - 1 eetlepel fyberhusk - 2 eieren - 25 plakken appel (Goudreinet) 

- zonnebloemolie om in te bakken

Zo maak je heerlijke Glutenvrije Appelbeignets:

Meng de meel, de gist, de melk, de kaneel, de fyberhusk en de eieren door elkaar en mix tot een mooi glad beslag. 

Laat het geheel afgedekt 60 minuten rijzen op een warme plek. Bijvoorbeeld bij de verwarming of in de oven (die warm is en niet aan staat!) 

Schil de appels en snijd ze in plakjes van ongeveer 50 mm dik. Dep ze goed droog.

Glutenvrije Appelbeignets Recept

Haal de appelplakken door het deegbeslag en zorg dat ze overal bedekt zijn.

Glutenvrije Appelbeignets Recept

Laat ze 3-5 minuten in de olie bakken, keer ze tussentijds om en zorg dat ze een mooi goudbruin jasje krijgen. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en ze zijn klaar om te eten. Lekker lekker!!





Glutenvrije Oliebollen Recept