Rode Wortelsoep met Turkse Yoghurt

Rode Wortelsoep met Turkse Yoghurt

Deze wortelsoep geeft wel een heel leuk kleureffect en is nog lekker ook!

Wat heb je nodig:

600 gram Regenboog wortelmix
1 ui
3 salieblaadjes
100 gram Dore aardappelen
4 eetlepels Turkse Yoghurt
2 groente bouillon blokjes
1 eetlepel olijfolie
(peper en zout naar smaak)

Wat moet je doen:
Snipper de ui en snijd de salie fijn. Was de aardappelen en wortel, verwijder de schil met een dunschiller. Snijd de wortel in plakjes en de aardappelen in blokjes.

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en salie 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen en wortel toe en bak deze 1 minuut. Voeg 1 liter water toe en de bouillonblokjes. Laat het geheel, met de deksel op de pan, ongeveer 15 minuten koken totdat de wortel gaar is. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.

Verdeel de soep over de soepkommen en schep er een eetlepel Turkse yoghurt in.

20141214_120738
Eet smakelijk!

Dit gerecht is onderdeel van ‘Lekkere recepten voor een glutenvrij kerstdiner’ en geplaatst voor #decemberglutenvrij 2014