Toetje van bitterkoekjes en druiven

Toetje van bitterkoekjes en druiven

Wat heb je nodig:
1 bak pitloze (rode druiven (500 g))
75 ml cognac (slijter)
½ theelepel kaneel
200 ml slagroom (bekertje a 250 ml)
2 zakjes vanillesuiker
8 bitterkoekjes (in stukken)

Wat  moet je doen:
Halveer van de druiven. Breng de gehalveerde druiven met de cognac en de kaneel aan de kook. Laat eventjes doorkoken. Roer goed, zodat een deel van de druiven stukgaat.
Laat ze afkoelen tot lauwwarm. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Verdeel de stukken bitterkoekjes over 4 glazen. Schep er het gekookte druivenmengsel over, en vervolgens de slagroom. Garneer met de rest van de druiven. Serveer direct, anders ‘smelt’ de slagroom.

WP_20140730_012 (2)

Het ziet er misschien niet helemaal super mooi uit, maar de smaak is verrukkelijk! 😀 😀 

Dit gerecht is onderdeel van ‘Lekkere recepten voor een glutenvrij kerstdiner’ en geplaatst voor #decemberglutenvrij 2014